avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat in Germania pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat in Germania pentru alcool

la un control de rutina pe sotul meu l-au gasit cu 1.90 la mie alcool in aerul respirat (mentionez ca el lucreaza in germania de 5 luni si e singur).a primit o suspendare de 9 luni.intrebarile mele: in romania poate sa conduca? sau treb sa stea 3 luni? daca dupa 9 luni vrea sa conduca in germania treb sa dea alte examene in germania? permisul ii vine in romania? daca permisul nu ii vine in romania dupa 9 luni se poate duce sa il ia din germania?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:54, 16 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia unui stat membru al UE de suspendare a permisului se aplică numai pe teritoriul acestuia. Când cetăţeanul părăseşte ţara care a impus sancţiunea, autorităţile sunt obligate să returneze permisul.
In acest sens vezi Directiva 91/439/CEE.
dar daca vrea sa se intoarca in germania dupa 9 luni trebuie sa dea anumite examene acolo ca sa primeasca dreptul de a conduce?multumesc
Buna ziua,

Sa inteleg ca , daca mie mi-a fost suspendat permisul 8 luni in germania, eu am dreptul de a conduce in acest timp in orice tara?
Avocata care am avut-o eu in Germania asa mi-a zis, dar Politia Romana mi-a zis - neoficial - ca ar fi la jumatate sentinta de suspendare.
Cert este ca am facut prin avocat cerere de restituire a permisului pe motiv ca parasesc Germnaia, iar raspunsul lor venit pe 18.01.2012 a fost ca el a fost / sau va fi trimis in Romania.
Am fost la Udriste, am sunat la Brigada, la Mae si nimeni nu stie nimic de permisul meu si nici nu figurez in baza de date a politiei romane cu absolut nimic.
Am fost si la Pipera si dupa cateva intrebari privind dreptul de a conduce am Marti 10.04.2012 audienta la Comandant.

Cei de la Udriste au zis ca pot conduce, dar nu mi se pare ok.
Daca ma opreste in trafic un politist, eu ce prezint? Actele in limba germana?
Nu am dovada, deci voi lua amenda pt. lipsa acte, iar cand va veni in tara si doamne fereste sa nu fi avut drep de conducere, imi fac dosar penal. Nu?

Nu inteleg , clar nu exista o lege UE prin care sa se zica clar daca am dreptul de a conduce in alte tari.
Mentionez ca am avut alcolemia de 1,25 si am suspendat permisul 8 luni si amenda 900 e neplatita inca.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
chrystyray, utilizator
Buna sant si eu in aceeasi situatie p0ti sa imi spui cu ai recuperat permisu
buna seara nu stiu daca am intrat unde trebuie dar totusi sa incerac am fost oprit de politie in Germania si ma gasit cu o alcolemie de 1.56 promile intrebarea mea este ca nu stiu pe ce perioada mi la luat am 1 luna si 3 saptamani si nu mi a venit raspunsul final mia venit o foaie de la politie care am completato si am trimeso inapoi intrebarea care ar fii pedeapsa va rog sa ma ajutati
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
Mihayb18, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)
Interzicere drept de conducere in germania Valentinstancu15 Valentinstancu15 Am lucrat o perioada ca sofer profesionist in Germania. Intradevar nu am nici o scuza din cauza vitezei am reusit sa acumulez 8 puncte de penalizare. ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat germania cosi2ro cosi2ro Buna ziua. Am o problema cu privire la alchol. Anul trecut am facut pot zice cea mai mare prostie din viata mea.Eu locuiesc in Germania si am reusit grozava ... (vezi toată discuția)