avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate alina_gorgan

Activitate alina_gorgan

Bună ziua, va rog sa-mi spuneți ce forme de organizare poate avea un autorizat intr-un domeniu? Va multumesc.
Răspuns la discuția Sentinta gresita intentionat
Da, am luat CF-ul si apre terenul in totalitate fără nici o modificare, dar instanța nu vrea să ia în calcul CF-ul doar Titlurile de Proprietate. Instanța a specificat că în CF nu s-au făcut modificări din 1961, deci nu e valabil,păi ce modificări să facem dacă nu am înstrăinat nici un teren. Mai mult Comisia Locală nu a adus nici un act pe baza căreia s-a dat TP in anul 1996 (al meu fiind din 1993). Comisia locală a depus o declaratie prin care specifică : TP din 1996 este valabil si nu cel din 1993 care are la bază CF, si Registru unde apare ca bunicii mei ai intrat cu acest teren în colectiv. Totuși instanța a hotărât sa-mi anuleze TP.
Răspuns la discuția Sentinta gresita intentionat
Va multumesc. Da, am avocat, si o sa facem recurs.
Am deschis un proces la judecatorie care s-a incheiat acum dupa 2ani. In 1994 mi-am revendicat un teren intravilan care a fost a parintilor mei. Terenul a fost in certificatul de mostenitor si in Titlu de Proprietate si In CF-ul vechi. Acum 2 ani l-am intabulat, si la cateva luni apare un alt proprietar cu un TP pe acelasi teren, titlu emis cu 3 ani mai tarziu, dar inca nu l-a inabulat. Am deschis procesul si instanta a hotarât sa-mi anuleze mie Titlu de Proprietate si întabularea. Mentionez ca terenul în cauză a fost al bunicilor mei dovedit cu acte originale, iar parintii mei l-au primit cu TP, apoi eu prin Certificat de mostenitor. Cealalta familie a primit Titlu dupa 3 ani si nu are nici o dovada pe ce baza a primit titlu.
Nu înțeleg cum instanța a luat decizia sa-mi anuleze mie titlu. Cu toate ca pe parcursul procesului mi-am dat seama ca judecătoarea ține partea celeilalte părți, fiul celeilalte părti fiind șef de post in politie. Iar acesta ne-a amenintat cu moartea daca mergem la teren. Am anuntat si politia, iar acestia au zis ca nu ii pot face nimic. Acu o sa fac recurs la Tribunal, dar deja imi este frica de verdict.
Nu-mi vine să cred că ai acte doveditoare iar instanta nici nu le-a luat în seamă. Unde mă pot adresa pentru aceste abuzuri?
Va multumesc.
Buna ziua. As vrea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Am cumparat o masina de la o cunostinta ,fara acte, doar o hartie de mana pe care o are doar vanzatorul care nu mai vrea sa o arate, am reusit doar sa inregistrez o convorbire telefonica prin care recunoaste ca i-am dat banii 9500 Euro, si nu stiu daca este o proba pentru a-mi recupera masina, pe care a luat-o omul din fata casei in timp ce eram plecat din localitate. Va multumesc.
Buna ziua. Sunt persoana fizică autorizată și doresc să știu dacă pot cumpăra mobilier de birou second hand de la persoane fizice. Dacă da atunci pot să trec cheltuiala în Registru de Venituri și Cheltuieli? Care este actul jusrificativ?
Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Declaratia 200
NU am plătit încă nici o sumă legat de contribuțiile sociale. Am doar venitul brut si cheltuielile curente. Nu stiu cum se procedează, care sunt pașii pe care trebuie să-i fac pentru a sti cat trebuie să plătesc.
Discuție Declaratia 200
Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare; sunt PFA profesie liberală si în declaratia 200 privinf veniturile realizate am o rubrică ”cheltuieli cu contribuții sociale obligatorii” și nu știu ce să trec acolo. Îmi calculez singur contribuțiile?
Vă mulțumesc.
La un PFA care foloseste o masina cu contract de comodat în interes de serviciu, cum inregistreaza in Registrul Jurnal bonurile fiscale de la benzinarie? Cu valoarea intreagă sau doar o cotă din total? Vă mulțumesc.