avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate paulescuarina

Activitate paulescuarina

Buna ziua. In 2020, inainte de casatorie am cumparat prin programul Noua Casa un apartament. In 2023 m-am casatorit. Acum, impreuna cu sotul dorim sa mai acesam un credit imobiliar pentru o casa. Stiu ca legea spune ca daca ai deja un imobil achizitionat prin credit imobiliar, la al doilea avansul e de 25%. Intrebarea mea este: daca sotul aplica pentru credit, cu mine ca si coplatitor/garant, trebuie sa plateasca 25% avans? Se ia in considerare apartamentul achizitionat de mine inainte de casatorie? Multumesc
Buna ziua. Luna trecuta am descoperit o teava de la subsolul blocului pe unde se pierdea multa apa. Am dori sa platim pierderile de apa din fondul de rulment. E legal?
Multunesc pentru raspuns. Din pacate desi am facut asta, clientii acestui comerciant sunt mahoritatea oameni de pe strazi si persoane de etnie roma. Politia amendeaza acesti oameni insa cu atat ramanem. Amenda data si neplatita si mai mult aceste amenzi acum nu se mai transforma in ani de detentie.

gi-jane2 a scris:

La politie trebuie sa sunati sistematic . Dupa ce se vor da amenzi, nu or sa mai consume alcool in spatiu public.

Buna seara,

Am o intrebare pentru care caut de ceva timp un raspuns, insa fara succes. Locuiesc intr-un imobil cu 10 etaje care are la parter spatii comerciale. Unul dintre comercinatii care are un butic pentru vanzare cu amanuntul are mai multi clienti care cumpara bauturi alcoolice si alimente de la acest comerciant, le consuma apoi in fata buticului, ambalajele le arunca pe jos si mai mult, acesti merg in spatele imobilului si isi fac nevoile acolo. Va imaginati ca este o mizerie si un miros groaznic in spatele imobilului. Desi am facut mai multe reclamatii, cam peste tot ( politie, primarie, DSP etc) situatia nu se schimba.
Intrebarea este: exista o lege care prevede sanctiuni pentru acest comerciant? Desi am discutat si cu el, acesta ne-a spus ca pe el nu il intereseaza ce fac clientii lui dupa ce iasa de pragul magazinului. Multumesc pentru ajutor!