Este normal ca un sofer de tir sa lucreze chiar si 15 ore pe zi si peste 60 de ore pe saptamana, atata timp cat in contract are 40 de ore pe saptamana?
Mi se pare absurd si imposibil, pe cand altii lucreaza 8 ore pe zi, soferii muncesc ca niste sclavi.
Conform ordinului 561 un sofer poate sa conduca intr-o saptamana maximum 56 de ore, dar contractul de munca spune 40 de ore pe saptamana . Asta ar trebui sa insemne ca eu o data ce am ajuns la 40 de ore de munca pe saptamana (condus, incarcare/descarcare) am dreptul sa inchid programul si sa ma opresc, daca in contract am 40 de ore, nu?
Va rog sa ma lamuriti.
Buna ziua. Am transferat 5000 lei la un "asa zis mester" prin omv transfer. Dansul a zis ca imi ofera factura pe manopera si ca are autorizatie. Am aflat intre timp ca e un sarlatan, dar el deja a comandatat materialele necesare pe adresa lui si acum ma santajeaza ca daca nu ii platesc 100 de euro nu mi le mai restituie. Va rog, ce as putea face? Politia ma poate ajuta? Stiu, am fost un fraier. Am toate conversatiile cu respectivul si poza cu buletinul lui, iar datele de facturare sunt pe adresa mea, dar materialele au fost livrate pe adresa lui.