avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Activitate mugurel84

Activitate mugurel84

Vă mulțumesc foarte mult .
Bunicii mei dețineau un loc de veci la cimitirul municipal. Bunica a decedat în 1992 iar bunicul în 2018. Plata concesiunii locului a fost făcută integral (complet) până la data decesului bunicului. Mama mea a rămas în viață până în 2022, dar nu a făcut succesiunea după moartea tatălui. Am făcut-o eu după mama la notariat și am moștenit cota 1/1 (tatăl meu fiind renunțător). Am un act vechi făcut de bunica mea al locului de veci (1989). Atât. Succesiunea nu a inclus și acest lucru.
Pe placa de mormânt - în dreptul numelui bunicului meu aș dori să se scrie data decesului (mama nu a apucat să facă acest lucru). Am înțeles cumva că ar trebui să devin aparținător/moștenitor (?) și apoi să pot chema pe cineva din administrația cimitirului să înscrie acele date. Cum aș putea să fac acest lucru? Mulțumesc.
Bună seara. Vă mulțumesc pentru răspuns. Imi desfățor activitatea ca arhitect stagiar. Terenul este intravilan. Casa va fi amplasată pe terenul CC din mijlocul terenului. La terenul CC se ajunge din drumul național printr-o fășie lungă tot categoria Curți construcții. Dar din această fâșie ar fi varianta ca accesul la casă să fie deviat în diagonală prin terenul arabil. Și atunci rămâne întrebarea dacă terenul arabil ”ocupat” de accesul pietonal iese din circuitul agricol odată cu autorizația sau trebuie făcută o documentație cadastrală care va însoți și proiectul de autorizație. Din răspunsul dvs. ar rezulta că după ce iese autorizația, în baza planului de situație, se va schimba fără probleme categoria terenului dar PARȚIAL - doar pentru zona drumului de acces - presupun un triunghi cu suprafața X ce se adaugă la suprafața CC. Clientul dorește să păstreze o parte importantă din livadă. Mulțumesc.
Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe Curti-Constructii .... DAR .... daca accesul pietonal la casa ar traversa in diagonala terenul arabil (din cauza faptului ca CC este la mijlocul terenului in forma de L) portiunea de teren arabil ``ocupata`` ar fi scoasa din circuitul agricol prin documentatie P.A.C. aprobata? sau trebuie scos mai intai partial terenul A din circuitul agricol si pe urma cerere pentru un nou Certificat de Urbanism? Multumesc.
Bună seara. Am o problemă foarte mare. Lucrez de 7 ani la un SRL. Primii 4 ani am lucrat part-time dar din 2019 am fost angajat cu normă întreagă 8 ore/zi. Cu salariul minim pe economie. Contribui la Fondul de pensii private - pilonul II - BRD de la începutul serviciului. Dar în ultimii doi ani - 2020, 2021 nu am NICI o constribuție la pilonul II !!! Din ianuarie până în decembrie - 2 ani este o (zero) pe linie la fiecare lună. Nici măcar un leu. În 2019 am contribuții înregistrate și în 2018, 2017, 2016, 2015. Dar 2020 și 2021 NU. Și cred că același lucru se întâmplă și în 2022!!! Deși patronul a plătit (este adevărat de multe ori cu întârzieri chiar mari) plățile aferente CAS, CASS .... prin - ANAF - trezorerie și declarațiile fiscale sunt trimise de contabilitate, totuși pînă la urmă contribuția mea ar trebui să apară până la urmă (așa mi-au răspuns și cei de la BRD). Ceva nu funcționează undeva? Menționez că în momentul de față toate declartațiile fiscale sunt trimise și plățile aferente sunt la zi. Ce pași aș putea urma pentru a-mi rezolva problema? Vă mulțumesc anticipat.
Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Mama mea a murit. Tatal meu a renuntat la masa ei succesorala. Eu am devenit mostenitor pe 1/2 teren + 1/2 casa veche + srl 100%. In actele de proprietate se gasesc Casa veche care a fost demolata partial si construita o casa noua pe conturul celei vechi cu autorizatie de construie facuta f. bine!!! - proiect comun demolare partiala si mansardare constructie existenta. Dar, din pacate, nu a fost finalizata si nici receptia nu a fost facuta. Deci nu pot face intabulare (deocamdata). Pot obtine Certificatul de mostenitor fara intabulare pe constructia noua (1/2) si teren (1/2) si apoi sa fac demersurile de autorizare/continuare lucrari - intabulare? Va multumesc foarte mult.