avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa ...

Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe Curti-Constructii .... DAR .... daca accesul pietonal la casa ar traversa in diagonala terenul arabil (din cauza faptului ca CC este la mijlocul terenului in forma de L) portiunea de teren arabil ``ocupata`` ar fi scoasa din circuitul agricol prin documentatie P.A.C. aprobata? sau trebuie scos mai intai partial terenul A din circuitul agricol si pe urma cerere pentru un nou Certificat de Urbanism? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 23:03, 21 August 2022
A-ti scos un certificat de urbanism de informare doar? Sau aveti deja proiectul facut?
Daca aveti deja proiectul facut, trebuie sa aveti si un plan de amplasament cu amplasarea constructiei.

Iar o constructie se poate construi si pe teren cu categoria de folosinta ``arabil``. Acesta isi va schimba destinatie din arabil in curti-constructii in urma autorizatiei de construire.

De ce amintiti de scoaterea din circuitul agricol? Terenul se afla partial in intravilan/extravilan sau in totalitate in intravilan?
Bună seara. Vă mulțumesc pentru răspuns. Imi desfățor activitatea ca arhitect stagiar. Terenul este intravilan. Casa va fi amplasată pe terenul CC din mijlocul terenului. La terenul CC se ajunge din drumul național printr-o fășie lungă tot categoria Curți construcții. Dar din această fâșie ar fi varianta ca accesul la casă să fie deviat în diagonală prin terenul arabil. Și atunci rămâne întrebarea dacă terenul arabil ”ocupat” de accesul pietonal iese din circuitul agricol odată cu autorizația sau trebuie făcută o documentație cadastrală care va însoți și proiectul de autorizație. Din răspunsul dvs. ar rezulta că după ce iese autorizația, în baza planului de situație, se va schimba fără probleme categoria terenului dar PARȚIAL - doar pentru zona drumului de acces - presupun un triunghi cu suprafața X ce se adaugă la suprafața CC. Clientul dorește să păstreze o parte importantă din livadă. Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
mugurel84, utilizator
Nu este necesar scoaterea din circuitul agricol.

Cand casa este finalizata si procesul-verbal de receptie intocmit, clientul dumneavoastra va merge la un topograf sa ii actualizeze cartea funciara cu noile detalii.
1. inscrierea constructiei in cartea funciara si
2. actualizarea categoriilor de folosinta a terenului, care va fi desigur delimitat de catre topograf cand va iesi la masuratori in functie de cum si-a aranjat omul gradina.

Se poate construi si pe teren care este arabil in totalitate daca terenul este bagat in intravilan prin PUZ/PUG. La fel actualizarea categoriei de folosinta din arabil in curti constructii se va face cand merge omul la un topograf sa isi inscrie constructia in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din circuitul agricol mihai09 mihai09 buna ziua am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol la banca imi cere sa ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan arabil nicolae m nicolae m buna seara ! am cumparat un teren intravilan arabil cu numar cadastral si inscris in cartea funciara si vreau sa construiesc pe el, se poate?ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)