avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate Erika087

Activitate Erika087

Da, bunica este mama socrului. Soțul meu nu a avut copii deloc. Iar din câte știu eu de la soțul meu, casa bunicii este lăsată lui de către bunica, dar având dreptul doar după moartea tatălui, deoarece nu vroia ca actuala soție a socrului sa primească ceva, doar ca soțul meu a decedat înaintea tatălui de aceea întreb dacă am dreptul la ceva?
Soacra mea și socrul meu erau divorțați împreună au avut 2 copii pe cumnata mea decedata în 2021 și sper soțul meu decedat în 2024. Socrul meu s-a recăsătorit da nu a avut copii. Casa unde statea socrul meu urma sa ii rămână soțului meu dar nu a apucat sa facă actele, casa fiind pe nume bunicii soțului. Acum și socrul meu a decenta, eu am vreun drept?



Moderator: Pentru a adăuga un mesaj nou, rog apăsați "raspunde" (e în josul paginii, dacă scrieți pe tel) iar nu citează.
Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie 2024 a murit și socrul meu. Eu și soțul meu nu avem copii, cumnata mea are o fetița, iar socrul meu era recasotorit dar nu a avut copii cu actuala soție. Eu am dreptul la moștenire ca soție? Mulțumesc
Știți cumva trebuie sa am o anumita vechime la locul de munca ca să îl pot lua ca și coasigurat

Cornel Vasile a scris:

Da, il puteti lua pe sotul dvs ca si coasigurat, chiar daca aveti c.i.m. cu timp partial.

Bună seara! Dacă am contractul de munca pe 6 ore, îl pot lua pe soțul meu Co asigurat?
Bună dimineața! Daca o persoana cu indemnizatie de handicap și ajutor de insotitor decedează, beneficiază de ajutor din partea statului?
Documentul medical este eliberat anul trecut în luna iunie și trebuie sa meargă la evaluare anul viitor în aprilie

ynocentta a scris:

Drepturile se achita numai in baza documentului medical ,nu se achita retroactiv

Bună ziua, mama mea beneficiază de indemnizatie de handicap cu insotitor din ianuarie i-a fost sistata deoarece i-a expirat viza de flotant,azi am depus actele la primăria de domiciliu, dar aceștia mi-au spus ca va primi indemnizația doar pe luna viitoare, nu ii poate plăti retroactiv. Este normal?
Am înțeles, dar îmi poate face plângere la politie?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Furtul e altceva (luarea unui bun fara consimtamantul persoanei care il detine) iar datoria e o obligatie de restituire a unui bun luat/predat si preluat cu consimtamantul persoanei respective.

Bună ziua! Dacă datorezi banii unei persoane fizice,fără nici un document la mana,ma poate acuza de furt? Țin sa menționez ca a postat pe rețelele de socializare poze cu mine, spunând ca sunt o hoata și ca sunt căutată de politie