avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate Julia 555

Activitate Julia 555

Bună ziua. Sunt coproprietar cu mătușa mea. Eu îmi pot vinde cota parte de moștenire fără ca ea sa nu fie de acord? Va mulțumesc anticipat
Bună ziua. Sunt coproprietar cu mătușa mea la casa.. Dacă ea umbla și face la casa fără știrea mea la ea rămâne casa? Ce pot face?
Mulțumesc frumos de raspuns


Dorin Voicilas a scris:

Rupeți lacătul!

Bună ziua. Am o întrebare. Sunt coproprietar cu mătușa mea și a pus lacat pe poarta casei și nu am cheie de la lacăt. Ce pot face?
Va mulțumesc frumos

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă găsiți cumpărător o vindeți (cota,)fără probleme,(deși în mod cert prețul primit o sa fie mai mic decât valoarea reala.Puteti ieși din indiviziune amiabil la notar sau prin instanta,urmând ca imobilul sa fie preluat de una.dintre coproprietare cu despăgubirea celeilalte..

Bună seara. Am certificat de moștenitor pe o casa și teren intravilan si sunt coproprietar cu mătușa mea și nu ne înțelegem deloc. Ce pot face ca să-mi pot vinde partea mea de moștenire? Va mulțumesc anticipat
Va mulțumesc frumos

Adrian ALBU a scris:

Aduceți expert dacăî imobilul se împarte în mod amiabil, printr-un partaj voluntar, la notar. Dacă se face în instanță, expertul va fi desemnat în cadrul procesului.

Și trebuie sa chem un expert sa împartă casa în doua părți egale nu?

Adrian ALBU a scris:

Dacă există neînțelegeri casa se poate împărți între coproprietari, rezultând două loturi distincte, dar doar dacă este posibil.
Dacă nu este posibilă o împărțire în natură (ddin cauză că imobilul nu este comod partajabil), adică nu se pot forma două loturi distincte, casa se va atribui unuia dintre coproprietari, urmând ca cel căruia i s-a atribuit imobilul să plătească o sultă pentru cota celuilalt.

Este vorba de o casa cu curte și gradina

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Prin certificatul de mostenitor aveti stabilite cotele indivize.
In caz ca nu va intelegeti, faceti o iesire din indiviziune si apoi fiecare face ce vrea cu "bucatica" lui.
In caz ca este vorba numai de un apartament, care nu este comod partajabil in natura, atunci acesta se va atribui in integralitate unuia dintre mostenitori, urmand ca acesta sa-i despagubeasca pe ceilalti cu o suma de bani (sulta) direct proportionala cu cota indiviza detinuta de fiecare dintre ei.

Bună seara. Am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. Ce trebuie sa fac dacă nu ne înțelegem ce vrem sa facem cu casa? Eu vreau sa o vând și ea nu vrea