avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate ibuj

Activitate ibuj

Din păcate soțul ei a fost tâmplar și nu a avut nici el pensie.
Multumesc pentru răspuns.
Dapix a scris:

Soțul ei a lucrat cel puțin 15 ani`? Era pensionar când a decedat`?

Trebuie să știți că toate pensiile sunt garantate de stat, numai cu condiția să ai vechime cel puțin minim 15 ani de muncă.
Nu există pensie pentru cei care n-au muncit 1 zi, sau au lucrat sub 15 ani.

Bună ziua.
Am o vecina, care este la vârsta de pensionare, dar care nu a muncit o zi în viața ei. Situația ei este asta, pentru ca a avut un soț care nu i a permis sa meargă la munca ci sa stea acasă cu copii. Acum copii sunt plecați prin tari străine,sotul i a decedat acum vreo 7 ani, iar ea se chinuie singura sa supravietuiasca si voiam sa știu dacă poate sa facă niște acte ceva sa i se dea măcar un ajutor social, sau pensia aceia garantata de stat, dar nu știu dacă și ea poate sa ia acea pensie.
Multumesc.
Mulțumesc pentru informații.

Voinea Liviu a scris:

"regim propriu" nu exista in Lege.
Este o gaselnita a asiguratorilor prin care va ofera o suma de bani,bineinteles mult mai mica decat se cuvine,si pagubitul are impresia ca a facut o afacere buna.

Ca principal contra exemplu: daca pe viitor veti avea un accident asupra acelorasi elemente,bara fata samd... ,nu veti fi despagubit decat dupa ce faceti dovada ca ati reparat daunele din precedntul eveniment.Ceea ce nu veti putea face cu "regimul propriu"...

Exista solutii legale pentru justa despagubire,si fara a apela la un service intermediar.

Avem același asigurător și eu și cel care m a lovit. Eu voiam sa nu stau cu mașina foarte mult în service și sa o repar în regim propriu, dar nu știu cum e mai ok.

ynocentta a scris:

Daca detineti RCA cu decontare directa, puteti contacta asiguratorul dv care prin service-urile cu care lucreaza poate executa reparatiile ,ulterior asiguratorul dv urmand sa perfecteze cu asiguratorul vinovatului
Este de preferat ca reparatiile sa fie executate in service autorizat pentru a fi constate eventualele prejudicii ascunse



Bună seara.
Am avut un accident minor cu un autovehicul, în urma căruia mi s a spart bara din fata și capota indoita. Întrebarea mea este: am încheiat amiabila, am făcut cerere la asigurare(Asirom) pentru a face dosar de dauna și m ar interesa sa știu cum e mai ok sa mi repar mașina : în regim propriu sau sa merg la service?


ynocentta a scris:

Raportarea la Biroul de Accidente Ușoare
Se face în termen de 24 de ore de la eveniment, la unitatea de poliție care are competență pe raza localității unde s-a produs accidentul.
Metoda se aplică doar în cazul în care unul dintre șoferi: nu este de acord cu soluționarea prin înțelegere amiabilă, sau pleacă de la locul accidentului.

Procedura de înțelegere amiabilă
Formularul de constatare amiabilă de accident se emite de către companiile de asigurări, se poate descărca de pe site-urile acestora. Ideal este să declari evenimentul și să avizezi dauna în termen de două zile lucrătoare.

Astfel, nu mai este necesar să te prezenți la unitatea de poliție, iar procesul de constatare și avizare va fi gestionat direct de asigurator.

De reținut este că acest formular nu are scopul de a stabili pe loc vinovatul, ci acela de a aduna informații despre circumstanțele producerii accidentului. În baza informațiilor, compania de asigurări va stabili răspunderea pentru producerea accidentului.

Procedura înțelegerii amiabile se aplică atunci când se împlinesc concomitent, aceste condiții:

Din accident au rezultat doar pagube materiale, fără vătămări corporale;
Au fost implicate maxim 2 autovehicule, și ambele dețin polița RCA valabilă la momentul accidentului.
Accidentul s-a produs pe teritoriul României;
Nu a fost comisă o infracțiune prevăzută în Codul Rutier, cum sunt: conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, conducerea fără permis, sau a unui autovehicul neînmatriculat, sau cu numere false.
Iată câteva aspecte importante despre completarea formularului de constatare amiabilă accident (CA):

Ambii șoferi completează același formular, aceasta are două pagini autocopiative, iar la final, fiecare primește exemplarul său, având aceeași valoarea juridică;
Dacă ești șoferul care a produs accidentul, vei completa rubrica Vehicul A, în timp ce secțiunea Vehicul B privește șoferul autoturismul păgubit;
Formularul include și un spațiu comun, destinat schiței accidentului, aici se desenează o singură schiță, de comun acord cu celălalt șofer implicat;
Pentru completarea formularului, ambii șoferi au nevoie de următoarele documente: buletin, talon auto, permis de conducere, polița de asigurare RCA.
Completează cu atenție, folosind majuscule și nu face modificări, tăieturi.
Verifică la final că toate informații înscrise sunt corecte și că formularul este semnat de ambii șoferi.

Prin intelegere amiabila dv ati completat formularul ,ati inaintat asigurarea RCA astfel ca automat asiguratorul dv este informat si aveti posibilitatea executarii reparatiei fara document de la politie


Multumesc pentru răspuns.
Buna seara.
Astăzi am fost surprinsa sa găsesc în parbrizul mașinii un bilet pe care scria ca am lovit mașina cuiva. Am sunat la nr respectiv și domnul mi a spus ca am sunat târziu ca el deja a fost la politie. Ideea este ca pe partea unde susținea domnul ca l am lovit, eu am mașina zgariata de când am cumpărat o.
Am ajuns la politie, sau făcut constatările și am fact o înțelegere amiabila cu domnul, i am plătit 500 de lei, chiar daca nu l am lovit eu. Întrebarea mea este, eu nu am nimic de la politie ca s a rezolvat problema și ca eu am mașina zgariata. Sfătuiți-ma cum pot sa obțin și eu o hârtie sa îmi rezolv problema cu zgârieturile sa nu mai pățesc asa ceva.
Multumesc.
Mulțumesc pentru răspuns.

raluk0207 a scris:

Nu au, căci tatăl dvs are soție și copii.
Titlul de proprietate este doar pentru teren.
Este act de proprietate.
Pentru casa ar trebui sa existe autorizație de construire.

Bună seara.
Părinții mei au în proprietate o casa cu terenul aferent, pe care au un Titlu de proprietate.
Titlu pe care este trecut doar tatăl meu. Mama voia sa știe, dacă în urma decesului unuia dintre ei,( respectiv tatăl, ptr ca el e trecut pe titlu), rudele din partea lui au vreun drept asupra locului pe care îl au părinții mei?
Și legat de Titlu de Proprietate, e același cu Actul de proprietate.?
Multumesc.
Va mulțumesc pentru răspuns.
Situația în cazul lor e puțin mai complicata, ea nu are de unde sa plătească creditul,ea sta cu chirie acum, pentru ca au fost niște lucruri destul de urate între ei, și ea a luat hotărârea sa plece din garsoniera, lăsându-l l pe el acolo, dar voiam sa știu ce se poate întâmpla. Ea este îngrijorată pentru faptul ca el nu a mai plătit rata de câteva luni.
Proprietari sunt încă amândoi în acte, doar ca au făcut la banca o notificare și el și a luat angajamentul ca plătește.