avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate Lika

Activitate Lika

Avand un magazin, fiind un srl platitor de tva, este legal sa cumpar marfa din Anglia si anume dintr-un magazin si sa o comercializez aici in Romania? Englezii neacordand facturi. Cum se procedeaza? Multumesc!
Răspuns la discuția indemnizatie pentru gemeni

daca vorbiti de logica,drept si ca totul pare simplu eu nu vad asa lucrurile , daca vorbiti in calitate de avocat care relateaza legile, e altceva..
Răspuns la discuția indemnizatie pentru gemeni
Nu ma mira despre ce se scrie aici, faceti un pas in Franta sau Spania pt a face diferenta...
Pentru Brom care vorbeste de logica:O fi neconstitutional faptu ca un parinte in Romania sa primeasca indemnizatie pt fiecare copil, poate sunt offtopic dar va spun ceva: sunt nascuta in '73 in URSS si am o sora geamana, mama(bucatarla o gradinita) a primit indemnizatie pt fiecare copil,in plus a avut timp de un an o dadaca platita de catre stat, pt simplu fapt ca nascuse gemeni. Nu chem spre timpurile intertbelice, dar cred ca aici este vorba de persoane competente ..Si cred ca nu constitutionalitatea aici conteaza, ci omenia.. Tot o singura contributie se plateste si atunci cand mamele nasc la distanta de un an copilul unu fata de altul si primesc indemnizatii consecutive.
P.S. Angelina Joli, cand a nascut in Franta, beneficia de 2 indemnizatii pt gemenii ei(cate 1000 de euro DE COPIL), pe care le-a refuzat..
Răspuns la discuția Vanzare teren in rate.
in cazul preluării creditului bancar, cumpărătorul va trebui sa-și ipotecheze propriul imobil, sau teren?
Buna seara. Care ar fi forma juridica de vânzare a unui teren în rate, ținând cont ca avem de restituit un credit ipotecar. Care ar fi variantele de contract? Mulțumesc.
Fiind o societate plătitoare TVA , importând produse din UE, care nu conţin TVA,
1. Cum calculez preturile pentru aceste produse pentru a fi vândute in tara?
preţ achiziţie + profit + TVA sau preţ achiziţie + profit?
2. Cum voi plăti TVA, din preţul de vânzare sau din profit?
3. Ce este taxarea inversa?
Mulţumesc.
Răspuns la discuția Neplata ratelor bancare.
Mai avem un teren valoros, si in negocierea cu banca, ni sa propus p-u a avea câteva luni de graţiere sa punem ipoteca si pe teren....ăsta deja-mi miroase a probleme grave, adică in loc de recalculări, reeşalonări ei ne complica treburile. Cineva ne sfătuieşte sa trecem actele de pe teren pe numele copilului p-u a salva terenul, e ceva real in asta?
Răspuns la discuția Neplata ratelor bancare.
criza economica, pierderea locului de munca, nu poate constitui un motiv de forta majora? Care ar fi motivele de forta majora pentru o banca?
Neplata unor rate bancare la un credit ipotecar, in cat timp se ajunge la executare silita? si daca se ajunge, se ia in considerare drepturile minorului(minorul nu a fost declarat la încheierea contractului bancar)? Cum se face o cerere de recalculare a unui credit bancar? Mulţumesc.
Buna seara, in curand voi deschide si eu un e-magazin, va fi necesar si pentru mine depunerea acestei notificari la dataprotection.ro?