avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma platitoare TVA, achizitii produse UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma platitoare TVA, achizitii produse UE

Fiind o societate plătitoare TVA , importând produse din UE, care nu conţin TVA,
1. Cum calculez preturile pentru aceste produse pentru a fi vândute in tara?
preţ achiziţie + profit + TVA sau preţ achiziţie + profit?
2. Cum voi plăti TVA, din preţul de vânzare sau din profit?
3. Ce este taxarea inversa?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:40, 12 Februarie 2009
pt taxare inversa vezi art.160 cod fiscal
pt prima intrebare pot fi variante in functie de firma de la care ai cumparat, mai concret daca are sau nu cod tva valabil etc, dar pt detalii mai bine vezi in codul fiscal si in normele de aplicare
Daca vi s-a comunicat un cod valabil de tva, procedati a autolichidarea taxei printr-o nota contabila 4426=4427.La stabilirea pretului de vanzare nu se tine cont de taxa.Tva-ul nu se plateste, se trece in decontul de tva atat ca taxa colectata cat si ca taxa dedusa.Taxarea inversa practic asta inseamna...Si neaparat depuneti declaratia 390, trimestrial(mend pt.nedepunere este 12.000).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare facturi din italia mihaelamoraru65 mihaelamoraru65 este corecta inregistrarea : 371=401/ val din factura la cursul din data emiterii 4426=4427 valoarea de mai sus *24% ?? si apoi fac OP pt acest TVA 4426 ... (vezi toată discuția)
Vanzare activ piciul piciul buna seara, am cumparat in 2007 un apartament pe firma ( sediu) cu taxare inversa - asa scrie pe factura...acum in 2012 pentru recuperarea sumelor cu care am ... (vezi toată discuția)
Tva pt achizitie intracomunitara de marfa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara.As dori,daca ma poate lamuri cineva referitor la problema mea; -firma platitoare de TVA in Romania,inregistrata in ROI,face achizitie de marfa ... (vezi toată discuția)