nimeni nu vrea sa-i ia tatalui meu dreptul la partea sa de casa, am vrea doar sa ne asiguram ca acea casa ramane in familie:)
eu auzisem de la cineva ca, daca tatal meu e de acord, se poate prezenta impreuna cu bunica, pentru a-si imparti in fata unui notar proprietatea (bunica 5/8, tatal 3/8 - bunica poate face ce doreste cu partea ei, probabil cum ati spus dvs, o poate lasa prin testament noua). in cazul in care tatal refuza, atunci bunica poate sa-l dea in judecata, iar daca tatal nu se prezinta la proces de 3 ori la rand, din cele 3/8, ramane cu mai putin, iar procedura de impartire decurge in absenta lui. mi se pare extrem de complicata varianta aceasta, poate fi posibil?
bunicul meu (denumit in continuare SOTUL) a decedat in urma cu 6 ani. actele de proprietate ale imobilului sunt pe numele lui. in viata la momentul actual sunt bunica mea (SOTIA) si tatal meu (FIUL). fiul este singurul copil. din diverse motive, se presupune ca fiul va vinde casa dupa decesul mamei sale (bunica mea). aceasta vrea sa impiedice acest lucru. as dori sa va intreb ce se poate face in aceasta privinta. bunica ar dori sa faca un act prin care, dupa moartea sa, proprietarii sa fim eu, sora mea (NEPOTII) si tatal meu. ar vrea ca acest act sa specifice si ca nici unul dintre cei trei mostenitori nu poate vinde fara acordul celorlalti 2. e posibil?