Bună ziua. As dorii sa știu cât ar dura un proces pentru obținerea tutelei totale a băiatului meu de 3 ani care doar cu mine a stat de când s.a născut, tatăl nici când eram împreună nu se interesa și era mai mult plecat de acasă, umbla beat și drogat. Eu în câteva zile obțin un ordin de protecție împotriva lui deoarece m.a bătut și sechestrat acasă la el 2 zile de fata cu copilul, am scos si certificat medico-legal.
Bună ziua. Ma poate ajuta și pe mine vreun avocat, avocata mea ma cauta doar sa o plătesc dar la mesaje îmi da seen când am vreo nelămurire și vreau ajutor, am avut intenția de a merge în instanta cu tatăl copilului pentru a primi procura sa plec din tara. Pe parcurs am vazut ca durează prea mult și am decis ca nu mai are rost, mi.am găsit o chirie, pe baiat îl dau la gradinita și încep și eu sa lucrez deci tot procesul practic acum ar fii degeaba. As dori un sfat cum sa îl opresc înainte de a avea loc prima înfățișare, am citit despre o cerere pentru renunțare și as vrea sa știu dacă e posibil asa ceva și ar fii un pas spre încheierea procesului. Mulțumesc anticipat.
Bună ziua. Încep înscrierile la gradinite și as dorii sa înscriu și eu băiatul, doar ca noi normal avem domiciliul la sat dar suntem acum la oras și am înțeles ca trebuie făcută mutația. Am nevoie de aprobarea tatalui? Unde și ce mai exact sa fac pentru a îndeplini acest criteriu. Cu tatăl nu am fost căsătorită, el e de acord copilul sa rămână cu mine la locuință mea, am nevoie de aprobarea lui sa fac mutația?
Bună ziua. Eu și tatăl copilului ne.am separat, nu am fost căsătoriți. Am vrut sa îl sa mergem in instanta pentru ca tatăl nu voia sa îmi dea procura sa plec cu băiatul din tara, între timp ne.am înțeles sa rămână băiatul la mine și eu sa nu mai plec. Acum as vrea sa închei tot procesul, dosarul fără sa mai fie nevoie de pensie alimentara, etc. Este posibil? Avocata nu prea ma lămurește cu nimic și tot insista cu dosarul și sa continuam procesul. Tatăl pleacă in câteva zile și vreau zilele astea dacă se poate sa dea vreo declarație ca ne înțelegem și băiatul rămâne la mine atât, nu vreau pensie alimentara, nu vreau nimic.
Ma numesc Andreea, am 21 de ani și împreună cu iubitul meu în vârstă de 22 de ani avem un bebe de 5 luni. Nu ne mai înțelegem deloc și eu una as vrea sa ne despărțim dar mi.e frica sa nu pierd băiatul. Acesta nu lucrează, nu aduce bani, joaca pacanele și bea, are dosare penale, îmi face mult rău fizic și mental. Câte șanse sunt sa primească el băiatul?