E vorba de ca s a incheiat succediunea la notar au primit certificatul de mostenitor pe care scrie ca si mai sus si unul dintre mostenitori doreste sa si treaca terenul pe el.s au facut masuratiri de la primarie in 2014.nu s a prezentat nici unul deoarece sora e în străinătate si cel in cauza in alt judet.mama lor a murit in 2010 .
Unde se depune si ce acte sunt necesare pentru punerea in posesie?mentionez e un teren care trebuie impartit la doi.adica scrie 1/2din 10.000 spre exemplu doreste punerea in posesie unul dintre mostenitori.celălalt e plecat din tara si nu tinnlegatura
Daca topograful a masurat un teren imprejmuit din 1980 atunci a fost cumparat scu actele facute si de atunci este folosit de proprietar apoi de copii lui750 mp scrie in acte
In anul2000 a cumparat alaturi cineva si cand si a imprejmuit terenul a mutat gardul dintre proprietati pe motiv ca trebuie indreptat hotarul in fine cel putin jumatate de metru pe alocuri a intrat..acum cand a masurat topograful nu trebuia sa apară suprapunerea?
Topgraful zice ca nu este suprapunere si ca e mai mare bucata adica are 950mp si ca se pot intabula ca trebuie actualizat doar cei 750 si restul care e in plus sa rămână neintabulat in partea cu gardul problema sa spun asa adica spre vecin dar imprejmuirea sa ramana.e corect ce spune?pai ce actualizeaza dacă suprafața e aceasi?si ti da un act care e acelasi pe care l au dat in 1980?nu pot copii proprietarului sa intabuleze suprafata de 950 cum a iesit acum?o fi o intelegere ceva intre vecin si topograf?ca avpropus direct partea aceea sa ramana?ca doar mai sunt trei laturi cu alti trei vecini care n su mutat nimic?
Bună dimineața.in instanta probabil deoarece sunt cam opt mostenitori imprastiati prin toata tare.
Intrebarea era daca un avocat care sa reprezinte pe unul din cei opt va face totul pentru ca persoana sa nu strabata sute de km
Daca ai certificat de moștenitor cu cote parti si dorești sa sti exact care parte e a ta si sa devi proprietar insa notarul primaria si topograful te poarta de la unul la altul de doua -trei saptamani fara sa fi rezolvat ceva concret ca astia se contrazic unii pe altii si tu esti din alt judet si concediul ti s a terminat si n ai inteles nimic din ce e cu moștenirea ta daca ti iei un avocat merge el in locul tau sa faca rost de actele necesare?mergi asa pur si simplu la avocat maine si el rezolva tot ca sa poti tu sa te intorci linistit la munca si la casa ta?
Ingheta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc domnul avocat
Nu prea intelege de ce are nevoie de o cheltuiala in plus daca el n a facut nimic in neregula?stiu ca nu o sa ne spuneti cat costa insa cam cat ar putea sa dureze pana sa rezolve?sincer cred ca am mai scris aici despre o persoana care a deschis proces pentru partaj(cred ca asa se numeste)si domul avocat i pe care l-a angajat a spus ca e simplu si usor insa au trecut trei ani de atunci si inca tot masoara cand unii cand altii terenul…
Am revenit.alta persoana din primarie spune ca celalalt veriisor a revendicat terenul inainte cu o zi a prietenului meu in vederea vanzarii sau ca deja l ar fi vandut unui cioban care zice ca l a folosit el in ultimii ani si ca acum ar vrea sa faca actele de vanzare cumparare..prietenul meu nu cunoaste ciobanul si ceilalti verisori nici ei si ca tatal varului care a revendicat inainte cu o zi a fost prezent atunci cand s au facut masuratorile si ca el i ar fi dat terenul ciobanului sa l foloseasca insa prietenul meu de cate ori a fost pe la terenuri acestea nu pareau folosite sunt pline de balarii si salbaticite in plus tot cei trei frati erau decedati cand s au masurst terenurile de la primarie .vreau sa mi aduc in vedere ca tatal prietenului meu cat a trait a folosit terenul.cand inca traia bunica il lucrau impreuna apui tata lui singur.pe unul din terenuri este si o locuință parasita care jumatate era construita de tatal prietenului meu (nu stie daca avea acte.nu a gasit nimic)insa fratii lui stiau-motiv pentru care revine cota de 1/4 din 1/2 casa .este normal sa vrea sa vanda doar el?din motivele astea?pana la urma cum i a dat ciobanului daca i o fi dat un teren care nu i apartinea?