avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Patru frati cu certificate de mostenitori pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Patru frati cu certificate de mostenitori pe care scrie ca pamantul ...

Patru frati cu certificate de mostenitori pe care scrie ca pamantul ramas de la mama lor se imparte in cote egale
Intre timp s au facut masuratorile gratuite lde la primarie si o persoana de acolo spune ca pamanturile sunt intabulate
Acum situatia este urmatoarea:toti fratii au decedat.unul dintre copii al unuia dintre frati a facut succesiunea si s a dus sa vada dacactrebuie masurat de topograf sau nu in vederea rezolvarii cu actele si sa devinavproprietar pe ce i se cuvine tatalui lui dupa bunica.
Pe langa mai sus mentionatele la primarie i s a mai spus si ca un alt copil verisorul lui a revendicat terenul.dar verisori in total sunt zece.de ce la primarie ca si mostenitor ectrecut doar unul fiind motenitorul unui a din cei patru frati si restul nu?ceilalti verisoori nu au renuntat la mostenire niciunul
Acum la primarie sustin ca trebuie sa demonstreze si cel care a inceput duccesiunea acum ca e mostenitor insa notarul spune ca nu poate sa i dea certificatul de mostenitor pana nu intabuleaza pamantul.dar nu l poate ca e revendicat de altcineva;adica cum vine asta?pe el il intereseaza doar partea care i se venea tatalui dupa bunica insa la primarie spun ca ammbii verisori au cerut acelasi teren cum e posibil?daca fiecare din ei sr trebui sa aiba o cota parte?cum au doi aceasi bucata?si ceilalti verisori de ce nu apar pe nicaieri?
Cel mai recent răspuns: Ingheta , utilizator 07:38, 22 August 2025
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
După dezbaterea moștenirii după bunica, cei 4 frati ar fi trebuit sa facă partajul și sa-si împartă bunurile.
Asa, au rămas în indiviziune și fiecare a stăpânit la înțelegere verbală partea lui, probabil platind și impozitul la Primarie.
Cum a fost posibilă chestia cu verișorii?
Românește: o ciocolată la domnul secretar, un vin și o atenție la domnul Primar, o cafea la doamna de la Taxe și Impozite + "dar se știe ca terenul e al meu. Eu l-am muncit, eu l-am plătit. De ce sa fac partaj, dacă nu ma deranjează nimeni? De ce sa dau bani la hoții de avocați sau notari? Hai, bre, ia și mata de aici și rezolva-ma, ca doar suntem oameni și ma stii".

Asa a fost posibil.
Ne imaginam ca asa e posibil.poate a ti trecut prin situatie.stiti care ar fi rezolvarea?
De asta persoana de la primarie era asa revoltata pe verisor ca de ce a venit tocmai acum?cine l a anuntat?da omului nu i zisese nimeni .asa a hotărât el dimineață ca a venit momentul să termine cu succesiunea sa fie totul in regula
Daca terenul a fost masurat de primarie si zic ei ca nu l a revendicat nimeni pana zilele astea cand doi veri sau dus fiecare sa si rexolve problema mai trebuie masurat de topograf?
Si in cealalta zi dupa ce a fost la primarie sa intrebe de teren a aflat ca nici nu e nevoie de atentii ca pe unii ii suna direct de la primarie si ii învață sa spuna exact ce a ti mentionat mai sus.se pot reclama undeva cei din primarie?nu stie sigur persoana din primarie care a sunat insa stie sigur pe cine a sunat deoarece a zis ceva de genul:asa i daca sunt prosti pe lume pe mine m au sunat ei sa ma rezolve…
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Măsurătorile sunt valabile. Intabulare s-a făcut? Cine apare ca proprietar în Cartea funciară? Doar verii respectivi sau toți moștenitorii?
Spune ca i au spus de la primarie ca este intabulat si ca apare doar unul singur .verisorul celalalt.ca doamna de la primarie a inceput sa dea din colt in colt sa spuna ca celalalt are calitatea de mostenitor si ca prietenul meu nu…dar notarul i a spus sa mearga la primarie sa vada starea terenului acolo s au adunat primarul doamna si topograful angajat de primarie care s a ocupat de teren si vorbeau intre ei despre bucata de teren si ca nu stiau ca sunt alti mostenitori.intre timp prietenul meu a luat legatura si cu alti verisori care nici ei nu stiau ca s au facut masuratori si nu au renuntat la mostenire.de la primarie spun ca nu stiu cine sunt acestia si nu stiau ca exista insa in certificatul de mostenitor al parintilor decedati apar toti patru fratii cu adrese si cu specificatia ca din fiecare bucata de teren si jumatate din casa bunicii revin in cota de 1/4 fiecaruia. cealaltă jumatate de casa a fost construita -adaugita la cea a bunicii de catre tatal prietenului meu insa nu are documente dar fratii stiau drept pentru care nici nu apare in mostenirea lor, doar verisorul care apare singur mostenitor nu stia.de asemenea toti fratii mai aveau cate un certificat de mostenitor de la succesiunea dupa tatal lor in care scrie ca tatalui prietenului meu si cel al verisorului au primit cate o bucata de pamant in timp ce ceilalti doi contravaloarea terenului in bani.nici asta sustine verisorul buclucas ca nu stie
I au spus prietenului meu sa revina in două săptămâni.nu i au zis nimic altceva despre teren n au mai vorbit și despre restul parcelelor ca se grabeau domnii insa el nu stie ce sa faca mai departe.credea ca treaba e simpla daca exista certificatele de mostenitor
Mulțumesc pentru orice sfat si rabdarea sa cititi toate.imi dau seama ca poate e greu de inteles insa e de mare ajutor orice informatie
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2025
Ingheta, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vărul are o copie după măsurători sau vreun alt document, cu numărul cadastral al terenului/terenurilor, poate solicita de la Biroul de Carte Funciara un extras de Carte funciara pentru informare.
Acolo apare actul în baza căruia s-a intabulat terenul.
În mod normal, tomografii cer și actele de proprietate pentru imobilele pe care le măsoară.
Vedeți cu ce act a justificat varul acela, că ar fi proprietar exclusiv.

Alte discuții în legătură

Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren cristinam28 cristinam28 Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: In 2007 matusa mea a inceput un proces cu Primaria pentru revendicarea unui teren ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ionut daniel ionut daniel Un titlu de proprietate emis in anul 1994 cu legea 18/1991,pe un teren revendicat de bunica mea poate fi atacat in instanta acum de fratii vitregi ai tatalui ... (vezi toată discuția)