Un angajat este in concediu medical din luna martie a.c.
Mergand la Casa de sanatate pentru a i se viza o adeverinta eliberata de unitate privind calitatea lui de cotizant CASS, i s-a atras atentia ca, in conformitate cu datele extrase de la ANAF, de pe D 112 el nu mai figureaza ca asigurat exact de cand a intrat in concediu medical, din martie ??!! Ca nu ar fi bifat indicativ 1 nu stiu pe unde ...
Declaratiile martie - iulie sunt corecte, validate ... atunci ce-am gresit ???
Ca de debifat nu am debifat nimic, nu am schimbat nimic la datele din ianuarie si februarie ... Am completat datele in capitolul ,,B" din declaratie ... Sa fac rectificative ... dar ce sa rectific, unde ? ca nu-mi dau seama ..
Buna ziua
Am o situatie: Incepand cu 01.07.2011 unui salariat i se modifica contractul individual de munca din norma intreaga in 1/2 norma
La aceasta data inca nu a luat nici o zi din concediul pe 2011. La data efectuarii concediului cum va fi platit .
Avand c.i.m. cu 1/2 norma, ar putea primi indemnizatie, defalcat, respectiv un numar de zile aferent perioadei lucrate cu cim 1/1 cu indemnizatie de concediu calculata la ziua de 8 ore si restul zilelor cu indemnizatie aferenta perioadei cu cim 1/2 norma, calculata la 4 ore ziua ?
Am primit si eu acel raspuns inteligent de la Casa de sanatate .. adica ,,pa sume de recuperat" ...
Intrebarea mea este (si cu asta cred ca o sa merg in instanta) :
,, De unde era sa stiu eu in iulie 2010 ca ei vor produce aceasta OUG 36, pentru a putea sa solicit, preventiv si in termenul de 3 ani, valabil la acea data, recuperarea sumelor ?? Adica OUG 36 are efecte retroactive ?? ... De exemplu pentru sume din 2008 (iulie 2008 ma rog), 2009 ????
Pai e corect ? Cu o zi inainte de OUG 36 era valabil termenul de 3 ani .... Si vin ei cu ordonanta si fac sa dispara efectul celor 3 ani ?? "
Ar trebui actionat in instanta la nivel national ... un tsunami de procese !
Unitatea este condusa de un director pe baza unui contract de mandat incheiat intre acesta si forul administrativ superior, in temeiul prevederilor OUG 79/2008.
In Contractul Colectiv de Munca al unitatii, care, intr-unul din articole prevede ca ,,se aplica pentru toti salariatii din unitate", este stipulata acordarea primei de vacanta, drept care nu este insa prevazut in contractul de mandat.
In aceste conditii, directorul poate primi acest beneficiu ?
Ca urmare a aplicarii unui program de restructurare s-a desfiintat un post de natura economica din cadrul unui compartiment, ocupat de persoane, incadrate cu cate 1/2 norma. Exista posibilitatea oferirii unui alt post de natura economica, in alt compartiment, pentru ambele persoane, tot cu 1/2 norma fiecare, insa numai pana la revenirea pe post a titularului, care este in concediu de ingrjirea copilului.
Avand in vedere ca c.i.m. ale celor 2 persoane sunt incheiate pe durata nedeterminata, care ar fi solutia legala pentru mutarea lor, presupusa pentru o perioada limitata, si , mai ales, cui si cum va inceta contractul individual de munca la revenirea titularului postului oferit ?#-o