avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate Mariusalexandru

Activitate Mariusalexandru

Răspuns la discuția Admitere Barou 2008!
Multumesc foarte mult. Va raman profund indatorat.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008!
Salutare. Isi face cineva mila de mine si imi trimite si mie sintezele pentru admiterea in barou pe adresa mariusrotaru1984@yahoo.com? Va multumesc anticipat. Spor la invatat si bafta la examen.
Răspuns la discuția lege organica-lege ordinara
sa inteleg ca singurul motiv pentru care este mai "tare" este acela ca intervine in domenii de importanta mai mare? M-ar interesa o decizie a Curtii Constitutionale in care sa se fi pus in discutie un "conflict" intre aceste 2 tipuri de legi. Si eventual un temei pe care sa se bazeze superioritatea fortei juridice a legii organice in raport cu cea ordinara. Pana acum, pare ca doar intervin in domenii diferite de reglementare.
Am si eu o nelamurire: Desi este ceva"de la sine inteles" unde pot gasi o reglementare in care sa se stabileasca expres o ierarhie intre legea organica si cea ordinara? Am vazut art. 73 din Constitutie dar nu este foarte explicit. Se enumera domeniile in care se poate legifera numai prin lege organica. Ar mai fi ceva in legea 24/2000, dar imi poate recomanda cineva alte texte? Eventual decizii ale Curtii Constitutionale? Multumesc.