avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate georgefen

Activitate georgefen

Va salut!
Dar aceasta suspendare este obligatorie pentru a putea beneficia de concediul pt nastere copil (5zile +10 pt atestat puericultura)?
Sau este doar la alegerea angajatului daca cere suspendarea,sau nu,beneficiind de concediu indiferent de caz?
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu are nicio legatura cu suspendarea ..se aplica legea 210/1999. Asadar, se plateste.

Salut. Asta am gasit si eu pe net inainte,dar nu inteleg daca e platit concediul in cazul asta,sau nu. Daca am contractul suspendat,se mai plateste? La fel si vechimea in munca,se mai calculeaza?

Cornel Vasile a scris:

1. Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
c) concediu paternal;
...

2. Legea nr. 210 din 31 decembrie 1999 privind concediul paternal
art.2
...
(3) Indemnizația pentru concediul paternal se plătește din fondul de salarii al angajatorului și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.

(3^1) Perioada concediului paternal constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
...

Buna ziua,
Sotia mea a nascut si urmeaza sa intru in concediu 15zile (date prin lege 5, plus 10 pt cursul de puericultura).
Acum apare problema, cei de la firma unde lucrez m-au pus sa semnez o foaie pt "a putea lua aceat concediu" au zis ei,eu am semnat ca primarul fara sa citesc,dar la final am facut o poza pt ca am vazut ca trebuie sa duc niste acte la munca (copie certificat nastere copil etc) si am zis sa nu uit....Cand am citit acasa ce am semnat, am avut surpriza sa vad ca AM CERUT SUSPENDAREA CONTRACTULUI DE MUNCA PE PERIOADA CONCEDIULUI PT NASTERE COPIL conform art 51, alin1, lit c.
Intrebarea mea este "VA FI PLATIT ACEST CONCEDIU DACA EU AM CERUT SUSPENDAREA CONTRACTULUI?".
Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am uitat sa fac rovigneta pentru vreo 4-5 zile, si am dat in camera, aceasta fiind amplasata pe ruta mea zilnica de naveta spre servici.
Are rost sa fac contestatie? Adica se ia in calcul si partea "civica" sa zicem? Pot dovedi ca am stat fara rovigneta doar acele 4-5 zile.... Am uitat pur si simplu... Acum mi-am luat o aplicatie, dar prea tarziu se pare...

Multumesc anticipat!
Sa fie primite!
Multumesc!

Nu inteleg acele "schimba in parte"... adica totusi mai poate fi ceva impotriva noastra?
Apoi, "admite plangerea si anuleaza danctiunile aplicate", dar continua cu "Mentine,in rest, dispozitiile sentintei apelate"...

Sper sa fie de bine :))
Multumesc mult, o sa astept forma scrisa atunci, ma gandeam ca e publicata si aceea pe undeva si nu stiu eu sa o caut.

Zi buna la toata lumea!
Aveti idee ce inseamna acest raspuns?
Termenii acestia judecatoresti, ma bat, iar avocatul inca nu mi-a raspuns, nu mai am rabdare...

Ora estimata: 09:00
Complet: Civil-sectia2 - C4A NOU - Amanare
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat împotriva încheierii de şedinţă din 02.06.2022, ca nefondat. Admite apelul declarat împotriva sentinţei civile nr.484/16.06.2022, a Judecătoriei Moreni, schimbă în parte sentinţa apelată şi, rejudecând, admite plângerea contravenţională şi anulează sancţiunile aplicate reclamantei. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 08.03.2023.
Document: Hotarâre 200/2023 08.03.2023


Unde pot vedea mai multe detalii? Mai exista ceva in afara acestui text si nu stiu eu sa caut pe portalul Moreni?
Buna ziua,
Am primit raspunsul si eu,deci NU doar instanta poate cere aceste informatii, mi-am incercat norocul si a functionat. Limita de viteza este 90km/h, nu cum a INVENTAT acel politist in PV=50km/h, in fine... asta e institutia numita "politie"... cat are haina statului, va face ce vrea, iar noi ne vom apara pe banii nostri, atat cat putem...

Spuneti-mi va rog,daca se poate, ce inseamna "prin mijlocirea grefei instantei" din textul de mai jos?


Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 08.03.2023. Pronunţată azi 22.02.2023, conform art. 406 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 22.02.2023

Multumesc anticipat!
cum sa nu fie important? Daca cel care e responsabil de limitele de viteza pe drumurile publice(SDN) spune ca la acea borna este o limita anume, iar un neica nimeni de politist care vrea doar sa faca rau face din oamenii de rand ce vrea si inventeaza orice limita doreste el?

Poate nu am dat toate detaliile, dar acel politist a oprit masina din fata mea pentru ca A CREZUT el ca m-a depasit pe linie continua, reluand video de pe aparatul radar dupa o cearta cu primul sofer si vazand ca NU era linie continua, a zis ca nu il iarta si il arde oricum pentru viteza, a schimbat verdictul... a fost atat de "destept" incat mi-a povestit mie la telefon cand l-am sunat la nr lasat de el in citatie sa il intreb ce s-a intamplat si cum am ajuns sa ramanem fara permis la o luna dupa ce s-a intamplat fapta...., acel prim sofer normal ca a zis "pai si lui ala pe care l -am depasit nu ii faci nimic? si ala mergea tare" si uite asa prietena mea s-a ales cu amenda(ceea ce e CORECT) si dreptul suspendat de a conduce pe 3 luni(ceea ce NU e CORECT) pentru ca avea 115km.h in zona de 90km/h. Daca nu ma dau peste cap singur, se pare ca altora nu le pasa, legea e lege doar pentru unii...
Dintr-un simplu scandal intre politist si primul sofer, am ajuns sa "platim" si noi doar pentru ca am fost in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Sa nu mai zic ca pe poza de la amenda masina radar avea 66km/h, lui de ce nu ii da amenda nimeni? daca o luam asa... Ca masina de politie s-a oprit dupa indicatorul de 50km/h, eu eram la d____ in praznic, nici nu mi se vedea masina in poza, mai aveam vreo 3-400m pana la zona de 50km/h...
In fine.
Va rog sa ma ajutati daca stie cineva cum sa obtin acea informatie de la SDN.
Multumesc anticipat!
Salut Adrian. Am cerut si la prima infatisare si se pare ca nu au luat in calcul... deci eu ca persoana fizica nu am nicio sansa?!