avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate OrjogMaria

Activitate OrjogMaria

Chiar dacă blocul prin construcție a avut prevăzută partea de parter ca spațiu comercial, legislația este aceiași sau există alte reglementări în acest sens?
Pentru ca, aceasta a fost justificarea funcționarului public, în apărarea dumnealui de a emite autorizația de funcționare non stop pentru bar.
Mai menționez ca barul funcționează din 2010, însă era cu program până la ora 23, iar de anul acesta, a fost solicitată cerere pentru autorizație de funcționare cu program non-stop.
Mulțumesc!
Bună ziua!
La parterul blocului în care locuiesc, funcționează un bar, ce până de curând avea program de funcționare până la ora 23.
Cu mențiunea ca locuiesc la etajul 1, zilele trecute, m-a sunat proprietarul să îmi spună că de l-a primărie i s-a emis autorizație cu program de funcționare non stop și să îi dau semnătură.
Am mers la primărie, la autorizații și i-am spus domnului ca eu nu semnez pe program non stop.
Mi-a răspuns ca nu este nici o problema, ca barul poate funcționa oricum non stop fără semnătura mea, deoarece prin construcția blocului, a fost prevăzut cu spații comerciale și nu ca apartament.
Atât cat am reușit să găsesc ca și prevederi, îmi pare ilegal.
Ma puteți ajuta vă rog frumos cu un răspuns concret în acest sens?
Vă mulțumesc anticipat!
Zi frumoasă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate,vorbim de România! Tara tuturor posibilităților!
Bunul simt nu exista!
Am încercat sa am o discuție cu patronul in care sa ii explic cum se aude muzica la noi in casa,ba chiar l-am rugat sa asculte și o înregistrare,sa ii spun ca nu ma interesează pana la ce ora tine deschis,atata timp cât acest aspect nu ma afectează,
Răspunsul dumnealui a fost ca o sa ma anunțe când o sa organizeze câte ceva și poate plecam și noi de acasa, in condițiile in care știe foarte bine ca funcționarea in afara programului prevazut in autorizație( cu sau fara muzica) este contravenție. Așa ca…de unde sa cerem bun simt?

mitabiciclista a scris:

Dincolo se respectă toate normele:începând cu bunul simț și civilizația.Nimeni nu dă boxele la maxim în bar.Oamenii nu își bat joc unii de alții.Politia nu își bate joc de oamenii care au făcut sesizarea că e zgomot,dă imediat amenzi de mii de euro sau închide activitatea.Oamenii se respectă unii pe alții și își respectă clădirile frumoase construite acum o sută sau o sutacincizeci de ani,cu restaurante la parter și locuințe la etaj,cu fațadele frumoase fără aparate de aer condiționat care să le urateasca(pentru că normele nu permit),cu balcoane de fier forjat (pe care nu le poți închide cu termopane și B.C.A sau cum te taie capul pentru că normele nu permit).Nimeni nu îndrăznește să încalce normele dincolo.Toti oamenii respectă normele și legea sau intra pe mana poliției.Care respectă și aplică legea.

La Politie am sunat,au venit,au dat noroc,au plecat,petrecerea a continuat.
Mentionez ca patronul barului lucrează și in M.A.I.
Buna ziua!
Am rugămintea sa ma ajutați cu un răspuns,dacă este posibil. La parterul blocului in care locuiesc,funcționează un bar,noi locuind la etajul 1,exact deasupra.
Barul nu este antifonat și cu boxa prinsă in tavan. De câteva ori pe an,sunt organizate petreceri pana spre ora 4 dimineața,iar noua ne vibrează mobila in casa la propriu.
Mentionez ca barul a primit autorizația de funcționare,fără acordul vecinilor direct afectați, ci de la cei ce locuiesc la etajul 3 și 4.
Ce temei legal exista ca proprietarul acestui bar sa ne permită sa ne odihnim copiii in liniște in propria casa?
Va mulțumesc!