avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am rugămintea sa ma ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am rugămintea sa ma ajutați cu un răspuns,dacă ...

Buna ziua!
Am rugămintea sa ma ajutați cu un răspuns,dacă este posibil. La parterul blocului in care locuiesc,funcționează un bar,noi locuind la etajul 1,exact deasupra.
Barul nu este antifonat și cu boxa prinsă in tavan. De câteva ori pe an,sunt organizate petreceri pana spre ora 4 dimineața,iar noua ne vibrează mobila in casa la propriu.
Mentionez ca barul a primit autorizația de funcționare,fără acordul vecinilor direct afectați, ci de la cei ce locuiesc la etajul 3 și 4.
Ce temei legal exista ca proprietarul acestui bar sa ne permită sa ne odihnim copiii in liniște in propria casa?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:12, 26 Ianuarie 2023
Buna ziua, conform Legii 61, privind tulburarea linistii publice, este valabil obligatorie si ptr baruri ca si ptr oricare cetatean.
Sesizare la Politia locala, si spre stiinta Primaria de care apartineti.
depuneti cu nr de inregistrare.
In termen de 30 zile trebuie primita solutionarea.
Se cheama politia, in baza legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
[ link extern ]
La Politie am sunat,au venit,au dat noroc,au plecat,petrecerea a continuat.
Mentionez ca patronul barului lucrează și in M.A.I.
Ei da, acum intelegem de ce au dat mana - ca la serviciu. O mai fi si seful lor, cine stie.
Primaria a autorizat functionarea barului acolo, in virtutea unor drepturi pe care majoritatea dintre noi nu le intelegem...
Au mai fost discutii pe forum ca ca: daca spatiul este proiectat ca spatiu cu alta destinatie decat locuinta, nu mai trebuie acordul proprietarilor...
Nu stiu daca 100% este cuser. Poate unul vrea sa repare burlane de apa, altul sa repare motorete, iar altul sa vanda marijuana... Totul este la mana celor care dau autorizatiile de functionare. Daca mai esti si in categoria organe, nici nu se mai pune problema ca-i da sau nu autorizare...
Mai spunea cineva pe-aici, o doamna care merge mereu cu bicicleta - ca dincolo, la parterul tuturor blocuruilor sunt magazine, pravalii, etc, etc. si nimeni nu mai zice nimic. Serios? Stie cineva sa ne spuna cum sunt construite acele imobile, ce izolatie fonica au, si ce norme mai trebuie sa respecte unii si altii pe-acolo?
Asadar, mai insistati, la Politie, chiar la 112, Primarie, presa locala. Trebuie sa fiti uniti, altfel este mai greu !
Succes!

Cititi, poate va ajuta:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
Adam Grecu, utilizator
Sesizati politia teritoriala daca nu se respecta programul de liniste si in baza L nr 61/1991 republicata se pot aplica sanctiuni
Sesizati serviciul din primarie care a emis autorizatia de functionare pentru nerespectare program

Alte discuții în legătură

9 luni de teroare fonica braxcom1959 braxcom1959 Buna seara.Va multumesc foarte mult pentru raspuns dar as vrea sa va explic situatia si poate puteti sa-mi dati un sfat bun.Perete in pereete cu casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la etajul 1 al imobilului in care locuiesc, sub apartamentul ... cristinaroxana74 cristinaroxana74 Buna ziua, la etajul 1 al imobilului in care locuiesc, sub apartamentul meu este deschis un bar. In orice zi sau noapte la orice ora a zilei sau noptii acest ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 aplicata la restaurant in imobil cu destinatia de locuinta Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa reglementeze orarul de functionare a unui restaurant intr-un imobil comun (casa la curte). Am ... (vezi toată discuția)