avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate Georgeplss

Activitate Georgeplss



sunteu10 a scris:

Nici macar nu erau in masina ci in spatele ei. Poate la plecare lasau masina acolo sau chemau un prieten care sa-i duca cu masina acasa. Eu nu cred ca poate fi incriminat posesorul masinii pentru altceva decat consumul de bauturi alcoolice in spatiul public. Oare ce articol au putut sa scrie in procesul verbal?

Salut! Cum s a rezolvat si cat timp a durat?


ynocentta a scris:

Este situatie complexa si delicata
Este hazardat sa ne pronuntam ce vor invoca celelalte persoane,interesul acestra fiind sa se disculpe
Avand in vede declaratia pe care ati dat-o si care connform politistului va incrimineaza este de preferat sa contactati aparator ales care sa analizeze continutul dosarului si sa hotarasca strategia de reprezentare si de aparare a intereselor dv


Pai nu stiu daca chiar are sens sa mi iau avocat. Eu ma gandeam sa ma duc sa caut procuroru care se ocupa de dosar sau politistu si sa vorbesc cu ei. Sa le spun ca daca chiar am fost eu la volan, de ce ei doi au refuzat sa declare si nu au zis ca direct ca am fost eu si in plus de asta ei nu au avut asa mare alcoolemie( in jur de 0.5)
Am uitat sa mentionez ca de dimineata cand mi am revenit, am vorbit cu politistul si i am spus ca n am fost eu si cine a condus. Acesta m a inregistrat si mi a zis ca o sa ma ajute mai departe inregistrarea
Buna seara! In februariea am fost implicat intr un accident rutier. In masina eram eu si cu inca un cuplu si eram toti bauti, eu fiind cel mai beat. Cand a venit politia si am dat declaratii, eu nu mi aminteam absolut nimic si asta am declarat si ceilalti doi au refuzat sa dea declaratii, dar NU AM FOST EU LA VOLAN. In aer mi a iesit cel mai mult si am fost si la probe de sange. Ni s au retinut permisele la toti 3 si mi s a eliberat dovada fara drept art 336 si 196 pentru ca fata s a lovit putin, dar nu a avut nimic grav.
Eu m am intalnit cu politistul si mi a spus ca era clar ca nu am fost eu la volan doar ca daca nu am dat o declaratie buna nu a avut ce sa faca. Ulterior mi a dat un nr de telefon unde cer la birou rutier ca sa aflu ce se intampla cu cazu meu. Cei de la birou mi au zis ca dosaru e la parchet si sa revin intr o saptamana. Am fost la parchet si am depus cerere de audiere la procuror, dar cand am fost sunat mi s a spus ca dosaru nu e la ei si doamna de la telefon mi a zis sa merg la politie ca pe perioada cercetarii penale mi se poate elibera dovada cu drept, avand in vedere ca nu am fost inculpat. Am tot sunat la birou rutier si nu mai raspunde nimeni la telefon si cand am discutat cu soferul autourismului din timpul accidentului, mi a spus ca doaaru e la tribunal.
Ce as putea sa fac eu in situatia de fata ca sa mi recuperez permisu?
In vara o sa plec in America pentru o perioada de 4 luni, ma afecteaza intr un fel?
Care sunt sansele ca cei doi sa incerce sa ma acuze pe mine ca am fost la volan? Tin sa mentionez ca a venit si criminalistica care ne a luat amprentele si geaca de pe noi pentru amprenta airbag. Ei doi au si avocat


tomateodor a scris:

am dat deja de un caz la parchetul din sinaia, unde s-a dat drept de circulatie pentru o alcolemie de 1.20, fara accident, eu sunt in aceeasi situatie si tot incerc, trebuie sa reusesc.


Salut! Pana la urma ai reusit sa faci rost de dovada?


Ene Dragos a scris:

195/2002 oug parchetul (procurorul) poate dispune prelungirea unei dovezi de circulatie valbila 30 de zile in faza de cercetare penala.Odata mi sa aprobat cererea.....a doua oara nu.Intrebarea este daca pot sa mai fac o cerere.ma gandesc ca poate nimeresc alt procuror de serviciu mai soft:)haha.

Buna seara! Cum ai formulat cererea respectiva?


vilceanu_mihai a scris:

dovada cu drept de circulatie se elibereaza de catre seful politiei in baza unei rezolutii sau ordonante eliberate de catre procurorul care administreaza cazul. Intrebarea mea era daca pot face o cerere prin care procurorul sa fie de acord cu eliberarea unei dovezi cu drept de circulatie, in cazul in care, initial, am primit dovada fara drept de circulatie.

Multumesc!

Buna seara! Ai reusit sa primesti dovada cu drept de cirxulatie?
Răspuns la discuția Suspendare permis pe nedrept


Marinescuelena21 a scris:

Buna seara ! Am si eu o întrebare pe data de 01.06.2019 soțul meu conducea masina lui pe un drum public , precizez ca in dreapta era tatăl lui care consumase băuturi alcoolice , deoarece pe carosabil era o groapa foarte mare acesta a frânat si a fost lovit din spate de un alt autovehicul la volanul căruia se afla un începător (acesta nu a respectat distanță regulamentara ) , mașinile au fost avariate destul de tare iar mama celui care l a lovit a facut atac de panica si a fost transportată la spital . Pe drum nu mai erau alte autovehicule , iar domnul care a provocat accidentul nu a vrut sa faca amiabila asa ca s a solicitat un echipaj de politie , accidentul s a produs intr un sat asa ca a venit un echipaj de la postul din sat , cel care a provocat accidentul atunci a declarat ca de fapt nu ar fi fost soțul meu la volan ci tatăl lui si atunci a sunat el la poliția rutieră din oras care s a deplasat la fata locului ( polițistul care s a deplasat si care instrumentează cazul este nepotul domnului care a provocat accidentul ) . Atat soțul meu cat si tatăl lui au fost testați pentru alcool soțului meu ieșindu i in aerul expirat o alcoolemie de 0.04 , si i s a suspendat permisul pe o perioada nedeterminata si i s a dat dovada fara drept de circulație si i s au prelevat si analize atat lui cat si tatălui lui desi era doar pasager ,problema e ca analizele soțului meu au venit 0 , iar domnul de la serviciul de rutieră nu i a înapoiat permisul si nici dovada nu i a dat trimițându-l la procuror iar procurorul zicând ca nu are cum sa i dea nicio dovada caci el doar prelungește dovezi iar lui nu are ce sa ii prelungească pentru ca are dovada fara drept de conducere .
As vrea si eu sa stiu de ce ii retine permisul daca nu el a săvârșit accidentul si nici sub influența alcoolului nu era deoarece i a iesit 0,04 in aerul expirat (asistenta a zis ca este de la aciditatea gastrica ) si 0,0 in sange .
Menționez ca soțul meu era șofer si si a pierdut si locul de munca din aceasta cauza .
Si menționez ca s a inceput urmărirea penală in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de Art 196 cod penal desi repet accidentul este produs ca cel din spate nu a respectat distanța regulamentara a venit si criminalistica si toata lumea a vazut cum s a produs si s au luat si amprente pt a stabili cine a fost ultima persoana la volan.

Buna seara! Sunt intr o situatie similara. Cum s a rezolvat situatia?

ynocentta a scris:

Ca am dat declaratia deja

Ce ati declarat ?

Ca m am intalnit cu ei in club si nu mi amintesc cand am plecat si nimic de pe drum.
Ulterior baiatu mi a zis ca a fost el la volan si ca el m a scos pe mine din masina.


gi-jane2 a scris:

De unde stiti ca nu ati fost daca nu va amintiti nimic?

Nu mi aminteam pe moment de la soc si accident. Dar dupa cateva ore le am spus politistilor si mi au zis ca e prea tarziu. Ca am dat declaratia deja
Buna seara! In urma cu 3 saptamani, eu si cu inca doi cunoscuti am plecat cu masina din club. Eram bauti toti si am facut accident ( doar daune materiale) si cand a venit politia, eu nu mi mai aminteam nimic. In aer mi a iesit 0.82 si ceilalti doi nu au vrut sa declare nimic pana nu discuta cu avocatul. Am mers la probe la sange si ni s au retinut permisele la toti 3.
Vreau sa stiu ce as putea face ca sa mi recuperez permisul, avand in vedere ca nu am fost eu la volan.
Multumesc!