avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan87x!an

Activitate Bogdan87x!an

Discuție Deducere IT X2
Buna ziua,

In cazul in care am uitat sa declar la angajatorul la care nu am declarata functia de baza faptul ca primesc deducerea de IT si din alta parte ( angajatorul presupunand ca functia de baza este la el, neintrebandu-ma sau dandu-mi ceva sa semnez ceva cum ca o am sau nu la el ), as dori sa stiu daca pot fi sanctionat cumva legal pentru asta?

Multumesc.
Cei care lucreaza in domeniul Constructii ( fiindca au anumite deduceri ) pot beneficia cumva de deducerea suplimentara pentru copii?

Deducere Suplimentara:
Asadar, parintii copiilor cu varsta pana in 18 ani si care frecventeaza o institutie de invatamant pot beneficia de 100 lei lunar deducere personala suplimentara pentru fiecare copil, indiferent de venitul obtinut de acestia. Atentie, beneficiul este acordat doar unuia dintre parinti.

Multumesc.
Mersi de raspuns Cornel, asta am gasit pe net si nu stiu ce o sa urmeze de asta am zis sa intreb.

[ link extern ]

Măsuri care urmează să se aplice de la 1 octombrie 2023

- eliminarea facilităților fiscale în construcții, agricultură și IT

Cu noile schimbari aduse Codului Fiscal incepand cu 1 Oct 2023 as vrea sa stiu cum anume o sa ma afecteze ( lucrand in IT ) fiindca vad pareri si pareri impartite pe internet.
Ca exemplu sa zicem ca depasesc suma de 10.000 brut si am o scutire de 600 RON

Multumesc frumos pentru raspuns.
Răspuns la discuția Bonuri de masa
Si daca nu am declarata functia de baza, fiindca e 1 data cand aud de asta si atat CIM 1 + CIM 2 nu mi-au dat si ei nimic sa semnez sau sa ma intrebe de asta.
Daca la CIM 1 am posibilitatea sa imi iau bonuri de masa printr-o platforma de beneficii, iar CIM 2 a zis ca o sa imi dea bonuri de masa dar nu prin platforma ceva,pur si simplu, e ok ( dpdv legal ) daca nu mai optez pt bonuri la CIM 1 si o sa le iau pe cele de la CIM 2 care mi le da oricum?
Stiu ca la bonurile de masa e un regim mai special, de asta intreb.

Multumesc.
Cand se declara si se platesc obligatiile la salarii ( lunar sau trimestrial ) ?
Răspuns la discuția 2 CIM
super, va multumesc dna Manuela, depasesc 6 luni DAR e o informatie buna si esentiala.
Răspuns la discuția 2 CIM
super, multumesc Cornel.
Răspuns la discuția 2 CIM
Si daca se depune cumva concediul medical la ambii angajatorii ( la unu original la celalalt copie cu parafara conform cu originalul de la medic ) ti se plateste medicalul la amandoi ?