Buna seara, suntem 4 familii ce vin la mostenirea strabunicului. Terenurile aferente nu au toate titlul de proprietate iar notarul ne-a spus ca fara titlurile de proprietate nu se poate deschide succesiunea. Practic eu ar trebui sa suport costurile cadastrului si intabularii pentru a deschide succesiunea. Avand in vedere ca posibilitatea ca unele persoane din aceste 4 familii sa nu dea curs acceptarii succesiunii si exista posibilitatea sa ajungem in instanta ma puteti va rog indruma cum ar trebui sa procedez? Vreau sa ma asigur ca toti accepta succesiunea iar mai apoi sa participam in mod egal pentru a obtine cadastru si restul de documente necesare, sau ajungem in instanta si se decid urmatorii pasi. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat. Cu stima.
am rugămintea de a ma indruma in legatura cu deschiderea unei succesiuni dupa mama, unde succesiunea dupa unul din strabunicii mei nu s-a inchis de peste 40 de ani din cauza unor discutiilor permanente intre unele rude ce nu se inteleg. Care ar fi pasii pe care as putea sa ii urmez pentru a putea clarifica situatia si a adauga in actul de succesiune si partea ce mi-ar reveni mie dupa mama, cf. legii, din partea strabunicului? Va multumesc. Cu stima.
Buna seara, as dori daca se poate sa ma ajutati cu o informatie referitor la care ar fi optiunile unui proprietar ce detine 38% dintr-un imobil caruia i s-a deschis cerere de chemare in judecata de catre celalalt proprietar ce detine 62% pentru partajare daca proprietarul ce detine cota mai mica nu doreste sa ii vanda celuilalt cota sa.
Va multumesc pentru suport.
Am rugamintea de a ma lamuri in legatura cu un aspect referitor la disponibilizare.
Este legal ca intr-o companie in care lucreaza 5 angajati pe aceeasi pozitie doar unul singur sa primeasca instiintarea de disponibilizare prin "revizuire organigrama companie" ?
Eu stiu ca in momentul in care se fac disponibilizari pozitia respectiva este desfiintata la ITM si cei 5 angajati sunt disponibilizati nu doar unul.