Venit din chirie- pierd indemnizatia de crestere copil?
Buna ziua, am declarat la Anaf prin declaratia unica de venit,,faptul ca am venit din chirie 750lei pe luna. Voi pierde indemnizatia de crestere copil?
Pe internet am gasit urmatorul articol:
"Persoanele care se afla in CCC si au venituri din chirii, indiferent daca valoarea acestora se incadreaza sau depaseste suma de 6.570 lei, nu vor risca pierderea indemnizatiei de CCC pentru ca nu desfasoara efectiv o activitate." Afecteaza sau nu afecteaza obtinerea indemnizatiei de crestere copil(calculata din salariile pe ultimele 12 luni)?
In cazul acesta angajatorul mi.a oferit un post la birou,dar nu imi pastreaza veniturile. Atunci intrebarea mea e,pentru ce cazuri se aplica pastrarea veniturilor ?
(1) Fără a aduce atingere art. 6 și 7 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, în cazul în care rezultatele evaluării la care se face referire la art. 5 și 6 evidențiază un risc pentru securitatea sau sănătatea salariatelor prevăzute la art. 2 lit. c)-e) sau o repercusiune asupra sarcinii sau alăptării, angajatorul trebuie să ia măsurile necesare pentru ca, printr-o modificare temporară a condițiilor de muncă și/sau a programului de lucru al salariatei în cauză, să fie evitată expunerea acesteia la riscurile evidențiate, conform recomandării medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menținerea veniturilor salariale.
(2) Dacă modificarea condițiilor de muncă și/sau a programului de lucru nu este posibilă ori nu poate fi realizată din motive bine întemeiate, angajatorul va lua măsuri pentru a o repartiza la alt post de lucru fără riscuri pentru sănătatea ori securitatea sa, conform recomandării medicului de medicina muncii ori a medicului de familie, cu menținerea veniturilor salariale.
Deci se mentioneaza de repartizarea la un alt post de lucru ( mi-au oferit post de operator PC) cu mentinere veniturilor salariale ( pe care le aveam ca manager)
Ce imi scapa?
De ce se tot mentioneaza de mentinerea veniturilor daca pe mine ma retrogradeaza din cauza sarcinii?
Buna ziua. Sunt insarcinata si am sarcina cu risc. Am informat angajatorul despre graviditatea mea si am trimis si scrisoarea medicala. In momentul de fata sunt manager cu salariu de 5000lei. Din cauza programului full time si pentru ca nu pot conduce mi-au trimis notificare cum ca am doua optiuni:
1. Renegocierea contractului( imi ofera post la birou cu 2000lei salariu.
2. Concediu de risc maternal.
OUG 96/2003 spune ca angajatorul trebuie sa imi gaseasca un alt post cu mai putine riscuri pentru sarcina insa cu mentinerea veniturilor(adica venitul de manager).
Mi.au spus ca nu exista asa ceva,sa mentina venitul daca eu nu voi mai presta munca de manager ignorand total prevederile legii.
Nu am semnat momentan nici un act, ce pot face in momentul asta daca nu doresc renegocierea fortata a contractului?
Am sarcina cu risc insa riscul nu e atat de mare incat sa iau concediu,trebuie doar sa nu conduc si sa am program de 6-8 ore.
Multumesc!