avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate amrita950

Activitate amrita950

Buna ziua,

In data de 29.03.2013 mi s-a comunicat o somatie (pt. persoana juridica,)referitoare la plata unei amenzi pentru faptul ca auto societatii a circulat fara rovinieta in 2011. Este mentionat un proces verbal incheiat in data de 01.03.2011, insa acesta nu a fost comunicat societatii noastre nici pana azi, iar la somatie nu a fost atasata o copie a acestuia.
Cum ar trebui sa procedez? Pot face plangere contraventionala doar pe baza somatiei, neavand procesul verbal?
Multumesc.
Răspuns la discuția cum devii executor judecatoresc?
Multumesc
Buna ziua,

Intrebarea se refera la art. 15,lit.g din legea 188/2000:
"Executor judecatoresc poate fi persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are cetatenia romana si domiciliul in Romania;
b) are capacitatea deplina de exercitiu;
c) este licentiata in drept;
d) nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie;
e) cunoaste limba romana;
f) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
g) a indeplinit timp de 2 ani functia de executor judecatoresc stagiar si a promovat examenul de definitivat sau, dupa caz, a exercitat timp de 3 ani o functie de specialitate juridica si a promovat concursul sau examenul de admitere in profesie. Sunt scutite de examen persoanele care au exercitat timp de 5 ani functia de judecator, procuror sau avocat, cu conditia sa fi promovat examenul de definitivat in profesia din care provin."

La ce se refera functie de specialitate juridica?...adica se considera dunctie de specialitate juridica si functie de jurist/consilier juridic la o societate comerciala? mentionez ca nu sunt membra a uniunii juristilor.

Multumesc.
Buna! :)
Recent m-am confruntat cu urmatoarea situatie:
O persoana a cumulat 15 pct pentru diverse contraventii in data de 23.10.2011, persoana in cauza nestiind ca a ajuns la 15 pct.Astfel, nu i s-a cerut permisul, prin urmare nu l-a predat. In data de 06.12 a mai savarsit o contraventie (radar), iar in data de 11.12 inca una, la fel, radar. I s-au intocmit procese verbale de fiecare data, fara a se sesiza faptul ca a depasit cele 15 pct si ca permisul sau este teoretic suspendat. In data de 06.01.2012 a primit acasa o citatie de la politia Jibou, unde a fost savarsita contraventia din 06.12 , afland astfel ca i s-a intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice cu permisul suspendat:(...In aceeasi zi s- a prezentat la postul de politie Jibou, a predat permisul, ulterior a aflat ca i-a fost intocmit dosar penal si pentru contraventia din 11.12, de catre politia Alba Iulia. Mentionez ca persoanei in cauza nu i-a fost comunicata in scris suspendarea permisului, asa cum prevede legea, in termenul de 10 zile...Cum ar trebui sa reactioneze in aceasta situatie...? Mentionez ca procesele verbale de constatare a contraventiei sunt semnate de contravenient, insa amenzile nu au fost platite. Avand in vedere ca nu i-a fost comunicata suspendarea...poate face o contestatie? Si daca da, ce poate contesta...? La predarea permisului la politia Jibou i s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie. La politia Jibou i s-a spus ca daca nu i-a fost comunicata suspendarea, avand in vedere ca a trecut termenul de suspendare ...respectiv pana in 23.12, va scapa de pedeapsa, insa alte pareri sustin ca va scapa doar de cele 2 dosare penale si va trebui sa execute pedeapsa.
Cum ar trebui sa reactioneze persoana in cauza?
Multumesc.
Discuție mostenire
Acuma 5 ani,bunicul a decedat, bunica supravietuind pana in prezent. Cu 5 ani inainte de a deceda, bunicul a donat nepotilor toate bunurile sale, donatia avand inserata o clauza de intretinere pana la deces, clauza care a fost indeplinita, bunica fiind in prezent in intretinerea nepotilor. Bunica are un fiu din afara casatoriei, care acum, dupa 5 ani, vrea sa introduca o actiune in instanta pentru a beneficia de o parte din bunurile care au fost donate nepotilor. Mentionez ca dupa decesul bunicului nu a fost deschisa succesiunea.
Cum ar trebui procedat intr-o astfel de situatie?
Multumesc.
Da, se poate incasa in mai multe transe
Răspuns la discuția marfa confiscata
Da, firma la care lucrez nu e in culpa, riscul era la furnizor, darcei de la finante ne-au pus in vedere sa ridicam marfa pe care ei au confioscat-o si apoi au venit si au pus sechestru pe ea la noi in depozi.
In acest caz, noi nu avem practic nici un act pentru aceasta marfa, deci nu putem face nimic cu ea.
Distribuitorul ar putea practic...sa emita o noua factura si sa trimita o noua marfa....dar cu marfa de la noi din depoit ce sa va intampla?
Cei de la finante au zis k o sa vina si o sa ne faca acte pe ea.....candva....cina stie cand...
Exista vreo modalitate prin care cei de la finante sa poata fi determinati sa fie mai operativi?
Multumesc.
Buna ziua,

Lucrez la o firma de distributie si saptamana aceasta trebuia sa ni se livreze niste conserve. Datorita unor probleme interne firma respectiva nu a livrat la timp conservele, desi le-a facturat, iar astazi (21.08) a fost trimisa marfa insotita de factura din data de 19.08. Pe drum au fost opriti de garda financiara care a confiscat marfa pe acest motiv ( neconcordanta dintre data de azi si data de pe factura).
Ce se va intampla acum?

Multumesc!
Buna ziua,
O persoana care a fost pensionata in urma unui accident isi poate reincepe activitate in campul muncii|? Care sunt formalitatile necesare? Mentonez ca persoana respectiva are 25 de ani si a fost pensionata aprox. 2 ani si jumatate si acum s-a recuperat in urma accidentului si vrea sa isi reinceapa activitatea.
Multumesc.
Buna ziua,
O societate mi-a refuzat la plata B.O in valoare de aprx. 12000 RON. O alta societate aflata in aceeasi situatie cu firma respectiva a cerut deschiderea falimentului. Ce trebuie sa fac pt a ma inscrie si eu in masa credala? Care este procedura?

Multumesc.