avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inscrierea creantei in masa credala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inscrierea creantei in masa credala

Buna ziua,
O societate mi-a refuzat la plata B.O in valoare de aprx. 12000 RON. O alta societate aflata in aceeasi situatie cu firma respectiva a cerut deschiderea falimentului. Ce trebuie sa fac pt a ma inscrie si eu in masa credala? Care este procedura?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 16:31, 29 Iunie 2009
Cerere scrisa pentru inscrierea la masa credala, inaintata la judecatorul sindic, sustinuta de dovezi.
Inaintati cererea pentru inscrierea in masa credala.
Daca cererea de deschidere a procedurii insolventei inaintata de catre creditor a fost admisa judecatorul sindic pronunta o incheiere in care se dispune in sarcina administratorului judiciar sau lichidatorului sa efectueze notificarile catre creditori
unitatii debitoare.
Prin aceasta notificare se pune in vederea creditorilor sa -si depuna cererile de admitere a creantelor, intr-un anumit termen (maxim 60 de zile de la data deschiderii procedurii ).
In situatia cand deschiderea procedurii nu a fost inca admisa, incercati sa actionati repede pentru obtinerea unui titlu executoriu si valorificarea lui potrivit Legii nr. 58/1934.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
Gabriel Stelea, Avocat
s-ar putea respinge cererea de dechiderea a procedurii pentru ca biletele nu au fost investite cu formula executorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa - bilet la ordin adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Rog un sfat privind urmatoarea situatie: In data de 03.12.2012, o societate a primit de la o casa de insolventa, o instiintare privind ... (vezi toată discuția)
Facturi emise ulterior deschiderii procedurii prevazute de legea 865/2006 dyana33 dyana33 Buna ziua! Am depus o cerere de inscriere la masa credala a unui debitor aflat in insolventa si desi am specificat ca facturile erau emise ulterior ... (vezi toată discuția)
Admitere creanta dupa 2 ani de la lichidare ionutanton777ro ionutanton777ro Ce instrumente as avea ca sa cer judecatorului sindic [b]admiterea unei creante [/b](si inscrierea la masa credala a debitoarei) in conditiile in care ... (vezi toată discuția)