avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate mruazl@yahoo.com

Activitate mruazl@yahoo.com

Multumesc, dar un temei legal exista pentru asa ceva?
Buna ziua,
As dori sa ne dati o solutie in urmatoarea problema: am externalizat serviciul de paza, o parte din personalul nostru a refuzat plecarea la firma de paza si si-a incetat contractul individual de munca. Dupa 1 an dorim sa preluam inapoi serviciul de paza. Am inceput procedura de concurs pentru aceste posturi, insa o parte din personalul nostru care a efectuat serviciul de paza in unitatea noastra pana la externalizare doreste sa participe la concurs. Intrebarea noastra este daca faptul ca au lucrat la noi multi ani, faptul ca au fost scolarizati de noi in acea perioada pe functia de agent paza, constituie un avantaj in favoarea personalului respectiv. Va multumesc anticipat.
Buna ziua, o persoana absolventa a Facultatii de Geografie, deci licentiat in geografie, specializarea geografie, domeniul geografie, poate fi incadrata intr-o unitate pe functia de inginer la biroul de exploatare nave?
Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema:
dupa pensionare am reangajat aceeasi persoana( in conditiile legii- cumul pensie salariu) cu CIM pe durata determinata, ulterior pe durata nedeterminata. Pentru ca suntem nevoiti sa reintegram in functie o persoana( prin hotarare judecatoreasca) si nu avem postul vacant pentru ca este ocupat de pensionar si pentru ca avem o situatie financiara foarte rea, deci nu putem infiinta un alt post, am vrea sa- inchidem CIM persoanei pensionare dar nu stiu cum. Va rog poate aveti o solutie. Va multumesc.
Răspuns la discuția pensionar concediere colectiva
Multumesc din suflet.
Răspuns la discuția pensionar concediere colectiva
Acel CCMN e abrogat, urmatorul nu a intrat in vigoare, in Contractul Colectiv de Munca am prevazut criterii de departajare, mai putin varianta legata de un pensionar, am omis acest lucru si acum nu avem ce face. Credeam ca ar exista un alt cadru legal. Am efectuat evaluarile si acel pensionar, dupa cum am spus e bun profesional a ramas si a trebuit sa dam preaviz altui angajat din aceeasi functie. Nu stiu daca totusi e corect.
Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ajutati intr-o problema: avem angajat un pensionar (limita de varsta), profesional este foarte bun. Se poate sa il pastram si sa concediem alta persoana din aceeasi functie? In ce baza? sau e stipulat undeva ca cei care cumuleaza pensia cu salariul in cazul unor concedieri sunt primii care trebuie sa plece. Va rog sa-mi spuneti cadrul legal. Va multumesc.
Buna ziua tuturor
Am o nelamurire: de la 01.01.2011 putem aplica HG nr.1193/2010- salariu minim de 670 lei cu indicii de ierarhizare pentru fiecare functie tinand cont de art.40 (a) din Legea nr.286/dec.2010 cu privire la bugetul de stat pe 2011?
art.40 (a): "operatorii economici care au inregistrat pierderi in anul precedent sau care primesc subventii sau transferuri de la bugetul de stat si local pentru activitatea de exploatare nu pot depasi nivelul cheltuielilor cu salariile aferente anului precedent."
Mentionez faptul ca suntem regie autonoma care se autofinanteaza.
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in aceasta problema:
* in anul 2010 un salariat lucreaza in luna ianuarie, februarie, martie si mai
* in luna aprilie este in concediu de odihna
* incepand cu luna iunie i se acorda la cerere concediu fara plata salariului pana in luna septembrie inclusiv, cu data de 01 octombrie solicita incetarea raportului de munca cu unitatea.
Concediu odihna necuvenit se considera si cota pe luna aprilie cand a efectuat
buna ziua,
as avea o intrebare: dupa terminarea concediului de sarcina si lauzie salariata a depus o cerere pentru concediu crestere copil.
Angajatorul poate sa nu fie de acord cu aceasta cerere? sau poate sa aprobe ca salariata sa efectueze concediu crestere copil cu o alta data ?