avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim pe durata nedeterminata a unui pensionar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim pe durata nedeterminata a unui pensionar reangajat

Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema:
dupa pensionare am reangajat aceeasi persoana( in conditiile legii- cumul pensie salariu) cu CIM pe durata determinata, ulterior pe durata nedeterminata. Pentru ca suntem nevoiti sa reintegram in functie o persoana( prin hotarare judecatoreasca) si nu avem postul vacant pentru ca este ocupat de pensionar si pentru ca avem o situatie financiara foarte rea, deci nu putem infiinta un alt post, am vrea sa- inchidem CIM persoanei pensionare dar nu stiu cum. Va rog poate aveti o solutie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catalina Cibotariu , Avocat 11:53, 7 Septembrie 2012
Fie solicitati incetarea raportului de munca cu acordul partilor , fie prin desfiintarea postului ...sau daca a fost angajat pe postul acelei persoane , atunci sunt incidente prevederile art.56 alin.1 lit. e C.mun.

Art.56 (1) C.mun. , contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
e) ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia ocupata de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neintemeiate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de reintegrare;
...
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
incercati o incetare a contractului de munca prin acordul partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gabieru gabieru am fost concediat si am actionat institutia in instanta. daca voi castiga procesul ce se intampla: a) daca postul meu a fost ocupat b) daca postul a fost ... (vezi toată discuția)
Intrare in somaj t_gheorghitza t_gheorghitza O asociatie de proprietari poate sa inregistreze intrarea in somaj a unui singur salariat?.Salariatul afost concediat ilegal si a fost reincadrat cu toate ... (vezi toată discuția)
Pot primi salariu pana la sosirea deciziei de pensionare ? zaris zaris Pe data de 10.04.2009 indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta. Mi-am depus dosarul de pensionare, dar nu am primit decizia de pensionare. ... (vezi toată discuția)