avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Ionutz87bc

Activitate Ionutz87bc

Situație credit moștenit după refuz de la asigurare de viață atașată creditului
Mama mea a avut un credit in valoare aproximativa de 26000 de lei, ea a suferit de cancer si creditul l-a facut după ce toate analizele au fost in regula si era ok - aprox 8 luni de zile a murit datorita cancerului foarte agresiv care a revenit, la data decesului mama era la zi cu plățile si mai datora conf aplicației bancare in jur de 22000 de lei
Creditul avea o asigurare de viata dar clauzele ( am aflat mai târziu) nu despagubeau in caz de cancer.
Procesul de analiza a firmei de asigurări a durat 2 ani si jumătate si a primit refuz de plată.
Eu am facut succesiunea si înainte de a face succesiunea am vorbit cu persoana care se ocupa de situația creditului pentru a gasi o solutie de plata ( discuție telefonica - nefiind moștenitor legal încă nu am avut nimic scris)
Mi-a fost comunicata suma restanta de 17500 de lei din care bana era dispusa sa imi ofere o reducere ca să pot închide creditul .
După ce am facut succesiunea am aflat ca datoria era 27750 de lei după recalculare si penalitățile erau in creștere ( in aproximativ 2 săptămâni s-au mai adăugat 300 de lei la datoria totala)
Întrebările mele sunt:
Este legala aceasta practică de a-mi pune dobanzi pe perioada cat asigurarea a tras de timp sau nu si-a facut treaba?
Momentan banca nu mi-a eliberat nici un document dar daca ar fi sa calculez după regula de 3 simpla in 2 săptămâni s-au adunat 300 de lei in 2 ani si jumătate ar fi trebuit sa se adune vreo 18000 de lei.
Este o practica abuziva?
Am făcut o cerere de reducere la banca in care am propus ca voi plăti 18000 de lei intr-o singura transa pentru a incheia si astept răspuns- in aceasta perioada cat astept penalitățile cresc.
Ce pot face legal ?
Mulțumesc si scuze pentru zidul de scris.
Pot sa va trimit polita de asigurare
Bună ziua,
Am cerut polița de asigurare și am aflat ca deși mama mea a fost în sucursala a fost ajutata de un consilier și a accesat acest credit de pe telefon prin aplicația băncii. Nu am văzut nici un chestionar în care sa fie întrebata despre starea de sănătate, e doar un contract în care sunt stipulate clauzele și apoi apare semnat electronic.

Alexandra Dogaru a scris:

Buna ziua!
Puteti incepe prin a solicita inscrisurile in baza carora a fost incheiata polita de asigurare (pentru a vedea ce a declarat mama dumneavoastra cu privire la istoricul medical).

Bună ziua,
Am o nelămurire și totodată o problema.
Mama mea a decedat luna trecută, a avut cancer din 2019.
Mama mea avea un credit accesat în anul 2022 din care mai e de plata în jur de 22000 de lei.
Creditul are asigurare dar exista o clauza în asigurare legata de cancer : dacă în ultimii 5 ani a fost diagnosticata cu o forma de cancer se despăgubește doar pentru moartea din accident.
Eu sunt singurul succesor (dar nu am efectuat succesiunea)
Cei de la asigurări îmi cer sa aduc istoric medical de la medicul de familie
Cele 2 probleme și nelămuriri care le am sunt:
1. Sunt sigur ca aceasta asigurare i-a fost data odată cu creditul fără sa i se explice aceasta clauza legata de cancer, ce șanse am sa obțin despăgubirea de la asigurare?
2. Medicul de familie îmi spune ca nu îmi poate elibera istoricul medical mie pentru ca nu am certificat de moștenitor și dacă au nevoie asigurările ar trebui sa ii ceara firma de asigurări în mod oficial eliberarea acestui istoric ori sa vina cu hotărâre judecătorească. Ce sa fac? Sa încerc sa mai negociez cu medicul sau cine are datoria sa obțină aceste informații?

Mulțumesc anticipat