avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situație credit moștenit după refuz de la asigurare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situație credit moștenit după refuz de la asigurare de viață

Situație credit moștenit după refuz de la asigurare de viață atașată creditului
Mama mea a avut un credit in valoare aproximativa de 26000 de lei, ea a suferit de cancer si creditul l-a facut după ce toate analizele au fost in regula si era ok - aprox 8 luni de zile a murit datorita cancerului foarte agresiv care a revenit, la data decesului mama era la zi cu plățile si mai datora conf aplicației bancare in jur de 22000 de lei
Creditul avea o asigurare de viata dar clauzele ( am aflat mai târziu) nu despagubeau in caz de cancer.
Procesul de analiza a firmei de asigurări a durat 2 ani si jumătate si a primit refuz de plată.
Eu am facut succesiunea si înainte de a face succesiunea am vorbit cu persoana care se ocupa de situația creditului pentru a gasi o solutie de plata ( discuție telefonica - nefiind moștenitor legal încă nu am avut nimic scris)
Mi-a fost comunicata suma restanta de 17500 de lei din care bana era dispusa sa imi ofere o reducere ca să pot închide creditul .
După ce am facut succesiunea am aflat ca datoria era 27750 de lei după recalculare si penalitățile erau in creștere ( in aproximativ 2 săptămâni s-au mai adăugat 300 de lei la datoria totala)
Întrebările mele sunt:
Este legala aceasta practică de a-mi pune dobanzi pe perioada cat asigurarea a tras de timp sau nu si-a facut treaba?
Momentan banca nu mi-a eliberat nici un document dar daca ar fi sa calculez după regula de 3 simpla in 2 săptămâni s-au adunat 300 de lei in 2 ani si jumătate ar fi trebuit sa se adune vreo 18000 de lei.
Este o practica abuziva?
Am făcut o cerere de reducere la banca in care am propus ca voi plăti 18000 de lei intr-o singura transa pentru a incheia si astept răspuns- in aceasta perioada cat astept penalitățile cresc.
Ce pot face legal ?
Mulțumesc si scuze pentru zidul de scris.
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2025
Ionutz87bc, utilizator
Penalitățile curg legal până la stingerea datoriei insă banca nu putea percepe dobânzi pentru perioada în care asigurarea era în analiză, fără notificare clară. Formulați plângere scrisă la ANPC și BNR, apoi, dacă e refuz, acțiune civilă pentru anularea penalităților abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie urgent de raspuns Ana123456ana Ana123456ana Buna ziua În urma cu 2 ani am deschis un card de cumparaturi la BT în valoare de 1500 lei . Ne-am plătit mereu ratele la timp pana acum un an cand soțul ... (vezi toată discuția)
Rate platite dupa persoane decedate atilakrizsan atilakrizsan Socrul meu a anprumutat o suma de bani de la banca( Citi bank ) an doua transe. Adica 10000 ron cu asigurare de viata . Dupa 2-3 ani a m-ai anprumutat 5000 ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la banca privind un credit al mamei decedata de 4 ani Croos Croos Buna ziua,va rog un sfat in urmatoarea problema: mama mea care a decedat in 2011 a avut un credit la banca,la vremea respectiva(2011)dupa decesul mamei am ... (vezi toată discuția)