avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate Gicucj

Activitate Gicucj

Agentul constatator a notat greșit în toate documentele inclusiv în PV o litera greșită din numărul de înmatriculare. Conteaza asta în tot procesul civil de contestarea pv?
Răspuns la discuția Contestare pv conducere abuzivă
Am scris repede și din autocorect, agresivă trebuia sa fie :)

latka a scris:

Nu exista conducere abuziva.

As dori sa aflu dacă au fost procese de contestare a unu P.V. Pentru conducere abuzivă.
Măsura de suspendare permis mi se pare exagerata comparat cu gravitatea faptei (niciuna).
Orice sfaturi legat de cum ar trebui procedat într-o astfel de situație în dosar ar fi de apreciat.

Mulțumesc!
Mulțumesc!
Strict vorbind de costuri, care varianta ar fi mai eficienta?
Vanzare/donație sau moștenire/succesiune?
Cum ar trebui procedat cu moștenirea?

Ambii părinți în viata, se da un teren cu casa și încă unul ca extravilan.

Suntem doi frati, ar fi mai simplu sa facem ceva act de moștenire semnat de părinți cat sunt în viata? Poate cred eu greșit dar succesiunea după deces ar fi mai complicat șamd.
Ce sfaturi aveți?
Mulțumesc!
Mulțumesc de răspuns!

latka a scris:

Articolul 190
(1) În cazurile prevăzute de lege, odată cu constatarea faptei, polițistul rutier sau, după caz, polițistul de frontieră retine permisul de conducere, eliberând dovada înlocuitoare cu sau fără drept de circulație, după caz.
(1^1) În situațiile prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. g) și h) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile.
(la 17-02-2023, Articolul 190 din Paragraful 1, Sectiunea a 2-a , Capitolul VII a fost completat de Punctul 9, Articolul I din HOTĂRÂREA nr. 130 din 15 februarie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 136 din 17 februarie 2023 )
(2) Permisul de conducere reținut în condițiile alin. (1), împreună cu un raport de reținere, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1E, se trimit, cel mai târziu în prima zi lucrătoare care urmează celei în care a fost eliberată dovada înlocuitoare, la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta, care are obligația să facă imediat mențiunile corespunzătoare în evidența permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie.
Articolul 191
(1) În situația în care contravenientul a săvârșit fapta pe raza de competență a altui județ decât cel care îl are în evidență, permisul de conducere se păstrează la serviciul poliției rutiere pe teritoriul căruia a fost constatată contravenția până la expirarea termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, după care se trimite serviciului poliției rutiere al județului care îl are în evidență.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul poliției rutiere din județul care are în evidență titularul, până la restituire.
[ link extern ]
Nu intereseaza la proces chestiunea asta.

Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie.
Am avut permisul reținut într o localitate aproape de Cluj, și de 2 săptămâni permisul nu a ajuns la Cluj Napoca sa îl pot ridica. Am contestat pv și vreau permisul înapoi, cu dovada am înțeles ca nu pot ieși din tara de ex.

Dar mi se pare incredibil ca în 14 zile sa nu fie trimis permisul către politia de domiciliu.
Se poate reclama asta sau menționa la proces ca o rea intenție a polițistului sa nu trimita permisul într un anumit timp?