avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate NicoleO

Activitate NicoleO

Mulțumesc pentru răspuns. O sa merg la primarie sa ii schimbe destinația in locuință, dar cred ca totuși aceasta modificare se face la cadastru, podul este amenajat ca si apartament, doar ca nu apare in acte corect.

adriandimitriu a scris:

Pretul este irelevant A fost convenit, platit, contractul este in regula.
Cumparatorul trebuie sa se informeze la Directia Urbanism de la primarie.
In teorie, trebuie fie obtinut un certificat de edificare, fie parcurs ciclul Certificat Urbanism - Autorizatie Constructie - PV Receptie.
Primariile au propriile proceduri si HCL. Legislatia centrala nu reglementeaza toate detaliile.
E de munca.
La final, apartamentul va fi numerotat (tot la primarie), intabulat si adaugat la Asociatia de Proprietari

Da scrie pod. Dar se mai poate face ceva in privința asta? Da a fost vândut podul dar la preț de apartament mansarda...
Buna ziua. Exista posibilitatea ca conform legii podul amenajat vândut de constructor sa ii schimbe destinația in apartament la mansarda exact cum este compartimentat? Mulțumesc
Pentru ca conform legii podul este comun tuturor locuitorilor, dar constructorul a amenajat apartament la mansarda care la cadastru apare pod.. care ar fi temeiul legal pentru ca a facut un abuz a vândut podul ca si mansarda. Mulțumesc
Buna ziua. Am primit de la sora mea o mansarda, ideea este ca in acte apare ca pod. Acest imobil a fost cumpărat direct de la constructor. Care este procedura sa ii schimb destinația in locuință? Mulțumesc
Cred ca nu s-a inteles clar intrebarea.
Apartamentul este al surorii, este pe numele ei, este cumparat de ea, nu este mostenit.M-am lamurit cu acest aspect intre timp . Multumesc de raspuns!
Multumesc!
Buna ziua,

In cazul in care esti neasigurat beneficiezi de ajutor de inmormantare?
Am gasit pe internet ca se acorda 4310 lei in urmatoarele conditii:
Ajutorul de deces pentru o persoană neasigurată, în 2025, este de 4.310 lei. Acesta se acordă membrilor de familie ai unei persoane asigurate sau pensionarului care suportă cheltuielile de înmormântare.
Cine poate beneficia:
Soțul supraviețuitor, Copiii decedatului, Părinții decedatului, Tutorele sau curatorul.
Documente necesare:
Cerere tip pentru ajutor de deces.
Certificatul de deces al persoanei neasigurate.
Actul de identitate al solicitantului.
Documente care dovedesc gradul de rudenie cu persoana decedată (după caz).
Dovada că solicitantul a suportat cheltuielile de înmormântare.
Unde se depune cererea:
Cererea se depune la Casa Teritorială de Pensii în a cărei rază teritorială își are domiciliul persoana care solicită ajutorul de deces.
Termenul de depunere:
Cererea se poate depune în termen de 3 ani de la data emiterii certificatului de deces, conform Casei Naționale de Pensii Publice.

Multumesc de raspuns!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmaroarea speta:
Sunt mostenitoarea legala dupa sora mea vitrega dupa tata, nu a fost casatorita, nu a avut copii. Am acceptat mostenirea dar matusile ei inca nu mi-au predat bunurile surorii. Matusile folosesc proprietatiile ei si imi cer sa le platesc inmormantarea, spitalizarea si parastasele in conditiile in care eu am propus sa ma lase pe mine sa imi fac datoria, Ideea e ca eu sunt mistenitoare dar am intrat inca in posesia mostenirii, Eu vreau sa platesc aceste cheltuieli dar dupa ce imi termin cu masa succesorala, ca asa mi se pare firesc dar notara mi a zis ca e obligatia mea sa achit aceste cheltuieli ca altfel dosarul intra in tribunal.
Din punctul meu de vedere nu este corect pentru ca sunt singura mostenitoare legala si eu nu am folosit nimic din ceea ce a avut ea, ei avand apartamentul in posesie din august anul trecut si sora mea are foarte multe datorii care o sa le achit dupa ce am certificatul de mostenitor.
Va rog sa imi spuneti cum ar fi legal sa procedez.
Multumesc
Mulțumesc de răspuns.