Am uitat sa va intreb, daca cumulez vechimea din Anglia cu cel din Romania, si se aproba pensie anticipata in Romania, pasul acesta ar avea o Influenta negativa mai tarziu la pensia de vechime din Anglia, daca continu sa cotizez in UK si ajung la varsta de pensionare, la 67 ani.
As putea sa am pensie anticipata in Romania ( pt anii aferenti cotizati in Romania) si pensie de vechime in UK, cind ajung la 67 ani ( pt anii aferenti cotizati in UK) ?
Multumesc mult, Ma gandesc ca trebuie sa initiez demersurile in Romania, la Casa de Pensii si de acolo sa-mi recomande ce formulare din Marea Britanie sunt necesare.
Buna ziua, am 26 ani contributie la pensie din Romania si 20 ani contributie din Marea Britanie. Intrebarea mea daca se poate cumula anii de vechime, ceea ce ar fi 46 ani vechime, am varsta de 58 ani (femeie) si daca as putea sa ma pensionez anticipat. Multumesc mult !
Buna ziua,
Mama mea impreuna cu 2 frati ai ei detin un teren extravilan care valoreaza apropape nimic. Impozitul trebuie platit anual.
Exista o solutie ca mama mea sa renunte oficial la partea ei de teren, sau daca primaria ar accepta sa o cedeze primariei si mama sa plateasca toate taxele necesare.
Va multumesc.