avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate cumula vechimea din Romania si Marea Britanie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate cumula vechimea din Romania si Marea Britanie?

Buna ziua, am 26 ani contributie la pensie din Romania si 20 ani contributie din Marea Britanie. Intrebarea mea daca se poate cumula anii de vechime, ceea ce ar fi 46 ani vechime, am varsta de 58 ani (femeie) si daca as putea sa ma pensionez anticipat. Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: DIudita , utilizator 13:59, 27 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Multumesc mult, Ma gandesc ca trebuie sa initiez demersurile in Romania, la Casa de Pensii si de acolo sa-mi recomande ce formulare din Marea Britanie sunt necesare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DACĂ LOCUIȚI IN ROMÂNIA:
Depuneți cererea de pensionare la Casa Județeană de Pensii din județul în care aveți domiciliul în România.
ℹ️ Dacă ați lucrat și în UK, casa de pensii de domiciliu va comunica către IPC cererea dvs de pensionare și va coresponda cu autoritatea britanică pentru a vi se stabili dreptul de pensie aferent perioadei contributive din UK. În acest sens, este nevoie să prezentați și un document din care să reiasă numărul dvs de asigurare din UK (NINO), pe care îl puteți obține gratuit pe website-ul: [ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Perfect, va multumesc mult de info

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre casatoria cu un cetatean strain alibaba77 alibaba77 Buna ziua am si eu o intrebare sunt stabilit in UK de mai bine de un an cu forme legale adica am casa inchiriata si lucrez cu acte in regula si de catva timp ... (vezi toată discuția)
Cu 24 de ani lucrati in romania si 12 in marea britanie ma pot ... Ghetra Ghetra Cu 24 de ani lucrati in Romania si 12 in Marea Britanie ma pot pensiona la varsta de 60 de ani in Romania? Multumesc mult pentru sprijin! (vezi toată discuția)
Am lucrat mai multi ani in anglia. care sunt actele necesare pentru pensionare? andreialexandru2010 andreialexandru2010 Am lucrat mai multi ani in Anglia cu acte in regula. Am platit toate darile catre statul englez. Sunt interesat sa stiu ce acte trebuie sa solicit statului ... (vezi toată discuția)