avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate Anonimus@

Activitate Anonimus@

O persoana a decedat iar după câțiva ani unul din moștenitori face succesiune. La câțiva ani după succesiune apare un titlu de proprietate asupra unei suprafețe de teren emis pe numele defunctului cu mult timp înainte de decesul acestuia. La deschiderea succesiunii nu s-a știut despre acest titlu. Unde se pot adresa moștenitorii pentru a afla dacă terenul din titlu a fost înstrăinat de proprietar în timpul vieții? Dacă terenul nu a fost înstrăinat, deci face parte din masa succesorală, se deschide o noua succesiune și terenul se împarte mostenitorilor?
60 de cm față de linia de hotar, art. 612 Cod Civil, dacă regulamentul de urbanism local nu stabilește altfel.

Neagoe Florin a scris:

Vreau sa construiesc un gard la casuta mea de la tara din placi de beton cu înălțimea de 2 m ,însă vecinul meu face aratura cu tractorul la o distanta de 60cm de mejdina și cu siguranță gardul pe care intenționez sa-l fac o sa fie afectat slăbind rezistenta stâlpilor de sustinere datorita araturilor adânci de toamna și în final gardul cu timpul va cadea.Care este distanta legala de efectuare a acestor lucrări agricole fata de gardul pe care intenționez sa-l execut?

Prima ieșire din indiviziune. Știe cineva dacă proiectul privind prima ieșire din indiviziune privind bunurile imobile, a fost aprobat ?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizarea compartimentului de coordonare și control al asociațiilor de proprietari, aflat în cadrul primăriei, nu este de prea mare folos. Funcționarii de acolo nu sunt deloc dornici sa se implice. Invoca prevederi legale din care rezulta ca, membrii asociației de proprietari decid ce se întâmplă în cadrul asociației. Nu au nici un chef sa controleze un administrator care este o persoana ce deține un atestat eliberat de... Primărie. Din păcate neregulile făcute de administratori și sesizate de locatari nu sunt verificate serios de cei din primărie. Se prefera formularea de răspunsuri evazive pentru ca cel care face sesizarea sa renunțe. Trebuie menționat ca prin prisma activităților pe care le desfășoară, administratorii interacționează destul de des cu funcționarii din primărie, iar aceștia din urma se fac ca nu vad neregulile pe care la fac unii administratori.

- eliminare citat inutil al mesajului anterior -
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ceea ce am citit și am discutat cu persoane specializate, am tras concluzia că există o resemnare aproape generalizată privind întocmirea și depunerea expertizelor tehnice judiciare. Practic, în puține cazuri se mai cere citarea expertului, amendarea sau schimbarea acestuia, existând resemnarea că aceste demersuri nu duc decât la prelungirea termenului de depunere a expertizei tehnice judiciare, instanța dispunând foarte rar măsuri împotriva expertului, măsuri care să ducă la urgentarea depunerii raportului de expertiză. Intrebarea este dacă această resemnare nu face ca expertul tehnic judiciar să realizeze aceste expertizele tehnice în funcție de propriile sale criterii ( ordinea în care sunt efectuate și intervalul de timp în care este finalizată și depusă o expertiză)?


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Puteți solicita citarea cu avertisment de amenda sau chiar amendarea expertului dacă credeți ca motivele invocate nu sunt justificate.Din păcate realizarea unei expertize în cadrul unui proces a devenit o loterie și principalul factor de tergiversare a cauzelor.Instantele amendează destul de rar, iar atunci când o fac dacă experții formuleaza cerere de reexaminare acestea sunt de obicei admise..

Va mulțumesc pentru răspuns. Nu doresc să solicit amendarea expertului deoarece cu siguranță va argumenta ca are multe lucrări și mi se va refuza din start solicitarea. Știu ca pot cere schimbarea acestuia dar nu doresc sa fac nici acest lucru. Însă cred ca am șanse mai mari sa fie citat pentru explicații. Dacă tot este foarte ocupat și nu are timp sa depună expertiza, nu cred ca va fi foarte încântat sa stea pe holurile instanței și sa aștepte sa fie ascultat de judecător, în loc sa meargă în teren și sa lucreze.
Neefectuarea expertizei tehnice judiciare. După aproximativ un an de zile de când expertiza tehnica a fost dispusa de instanță, fiind achitată în termen de reclamant, expertul a reușit doar sa se deplaseze în teren și sa facă măsurători, fără sa depună raportul de expertiza la instanța. A trimis adresă ca nu a avut timp să-l finalizeze. Neoficial am înțeles ca mai poate amână câteva termene, folosind același motiv, fără sa pățească nimic. Am înțeles ca poate fi citat, cu prezența, pentru a explica judecătorului de ce amână depunerea expertizei, și ca nu poate invoca mereu ca nu are timp. Vreau sa cer avocatului ca la următorul termen, dacă expertiza nu va fi depusa, sa solicite citarea expertului, cu prezenta, pentru ca acesta din urmă să explice judecătorului de ce nu poate depune raportul de expertiză. Intrebare: câte termene mai poate amână expertul depunerea expertizei de la momentul la care a fost prezent în teren pentru măsurători? Poate urgenta depunerea expertizei faptul ca expertul este citat pentru explicații?
Este obligat notarul sa răspundă la o solicitare scrisa adresată prin poștă? Dacă se solicită eliberarea încheierii de verificare a evidentei succesorale iar notarul refuza, ce se poate face în acest sens?
Răspuns la discuția Ieșirea din indiviziune ...
Bună ziua, sunt nevoit sa deranjez cu o alta problemă. Unul dintre moștenitori a mers astăzi la notarul care a întocmit certificatul de moștenitor și a cerut acestuia sa elibereze încheierea de verificare a evidentelor succesorale, documentul fiind necesar pentru promovarea acțiunii de ieșire din indiviziune. A menționat notarului ca părțile nu manifesta interes pentru a se ieși din indiviziune pe cale notariala. Notarul, deși i-au fost prezentate prevederile legale, a refuzat sa elibereze acest document, menționând ca nu este necesar și ca moștenirea a fost dezbătută la notar. Este adevărat ca moștenirea a fost dezbătută la notar, în acest sens fiind întocmit și certificatul de moștenitor, certificat în care se menționează ca au fost verificate registrele RNNEOS și RNNEL, moștenitorii acceptând tacit moștenirea, însă aceștia au moștenit fiecare în parte câte o cota parte dintr-o suprafață de teren care este împărțită în mai multe parcele, ce nu au suprafețe egale, și care sunt situate în locații diferite. Având în vedere refuzul notarului ma gândesc ca ar fi oportun sa ma adresez acestuia, în scris, și sa cer eliberarea incheierii
de verificare a evidenţelor succesorale. Întrebarea este dacă, în cazul în care notarul nu ia în considerare solicitarea mea și nu raspunde, sau în cazul în care notarul răspunde la solicitarea mea, dar nu eliberează încheierea, pot promova acțiunea în instanță, fără sa risc ca acțiunea sa fie respinsa pentru lipsa procedura prealabilă?
Va mulțumesc !
Anonimus@ a scris:

Mulțumesc frumos !

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu aveti cum sa probati asa ceva, nu are cum sa existe vreun document, nu aveti de ce sa va puneti aceasta problema.

Daca vreti sa iesiti din indiviziune promovati actiunea si asta e. Legea ne spune ca nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. - art 1143 Cciv.



Răspuns la discuția Ieșirea din indiviziune ...
Mulțumesc frumos !

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu aveti cum sa probati asa ceva, nu are cum sa existe vreun document, nu aveti de ce sa va puneti aceasta problema.

Daca vreti sa iesiti din indiviziune promovati actiunea si asta e. Legea ne spune ca nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. - art 1143 Cciv.