avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate GabyConta

Activitate GabyConta

1. Am declarat in DU 2024 un estimat de plata,
2. DU 2025 nu am depus-o deoarece realizatul era sub plafonul pt care trebuia sa platesc Cass
3. In septembrie mi s-a pus poprire pe conturi, fara notificare sau somatie, pt neplata sumei estimate in DU 2024
3.am achitat suma
Acum cum o recuperez, asta e problema.
Nu am stiut ca sumele estimate sunt eligibile pt plata si nici ca trebuia sa fac DU 2024 rectificativa pt estimare .

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Explicati un pic mai pe larg situatia.

Pentru 2024, declaratia unica se depunea de 2 ori:
1. pana pe 27 mai 2024 --> estimat
2. pana pe 26 mai 2025 --> realizat

Deci, daca in 2024 ati depus o declaratie cu un estimat mai mare, trebuia depusa DU pana in 26 mai 2025 cu ce ati
realizat efectiv in 2024.

Rectificativa puteti depune oricand.

Nu stiu despre ce sume si popriri vorbiti.

Se poate face declaratie 212 rectificativa pt 2024, pt sumele estimate?
Am de recuperat aceste sume pe care mi le-a poprit Anaf-ul si nu stiu cum sa procedez, dupa ce le-am achitat.
Bilantul interimar, poate fi semnat doar de administrator?
Arhivare acte firma
Cati ani trebuiesc pastrate documentele contabile ale firmei.
Acum, in iulie 2025, ce documente trebuie sa am arhivate, care este primul an ( retroactiv) pe care trebuie sa il am pastrat
E transport persoane fuzice
Pt livrarea factura vinuri catre persoana fizica, am obligatia inregistrarii in e transport?
Ce trec in locul cod fiscal?
Ro transport livrare catre persoana fizica
Pt livrarea unui transport de vinuri facturate unei persoane fizice am nevoie de ro transport?
Produsele alcoolice cumparate de pe emag sau altex pot fi revandute de o firma/ depozit en gros care are atestat comercializare produse alcoolice.
Cass dividende 2025
Daca dividendele incasate in 2024 nu depasesc 19 800 lei, mai trebuie sa depun declaratia unica 212 in 2025
Un angajat care a primit decizie de pensionare pt limita de varsta, cumuleaza pensia cu salariul de la privat, trebuie sa i se inchida contractul in urma deciziei de pensionare si sa i se faca unul nou in continuare?
Impozite pensie plus salariu
Un pensionar care primeste pensie pt limita de varsta si care este (inca) si angajat, are de platit impozite suplimentare in afara celor de pe cupon pensie si fluturas salariu?