avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate mihaibarbulescu2002

Activitate mihaibarbulescu2002

Multumesc pentru informatie.
Problema mea e un pic mai complicata, in sensul ca am platit niste bani pentru a juca un joc online, si din diverse motive (justificate sau nu ), pori primi ban.

In cazul la care fac eu referire, administratorul a Blocat accesul a doua adrese de IP ( adrese diferite, furnizori ISP diferiti) pe motiv ca ar fi folosite de aceeasi persoana. Si contrar oricaror norme de drept sau de bun simt, a cerut copii dupa buletin si dupa contractul de internet, pentru ca persoanele respective " sa dovedeasca ca sunt nevinovate".
Acest lucru nu mi s-a intamplat in mod direct, dar cunosc respectivele persoane, stiu ca sunt persoane diferite si mie personal mi se pare un abuz acest lucru.
De asta vreau sa stiu daca este legal sau nu.
Marios a scris:

Nu te poate obliga, nu esti obligat sa comunici astfel de date.


De treaba asta m-am prins si eu, dar problema e ca iti da ban in joc pentru nu stiu ce motiv si-apoi iti cere astfel de date "Ca sa dovedesti ca esti nevinovat", Eu stiam de prezumtia de NEvinovatie nu invers si modalitatea de a cere informatii cu forta (prin aplicarea de sanctiuni) pare un fel de santaj.

E ca pe vreme inchizitiei, cand prindeau pe cate cineva si-l torturau pana recunostea.
Caz concret:
administaratorii unui joc online, cer utilizatorilor fotocopii dupa actele de identitate si contractul de furnizare a internetului pt. ca acesti utilizatori sa dovedeasca zic ei ca nu sunt vinovati de incalcarea regulamentului (multiusing)

Mai precis:
Este vorba de persoane care foloseau IP-uri diferite, de la furnizori diferiti, dar despre care administratorii ar fi auzit, PE CHAT ca ar fi una si aceeasi persoana cu 2 conturi. Drept urmare, acestia au restrictionat accesul la joc, celor doua persoane. si au cerut ca acestea sa trimita copii ale actlui de identitate si a contractului de internet, pt a demonstra ca sunt persoane diferite.
Mai mult, precizez ca acel joc nu este chiar gratuit, intrucat majoritatea optiunilor se platesc, iar persoanele respective erau jucatori care au investit multi bani in joc.
Nu cunos persoanele respective (deci nu stiu daca sunt vinovate sau nu) , eu sunt un jucator care deasemenea investeste bani si timp in acel joc, si cunosc situatia de pe forunmul jocului, sectiunea Reclamatii si solicitari unde chiar Administratorul a postat situatia respectiva.
Deasemenea orice reclamatie care nu comvine administratorilor este sanctionata cu ban, Respectivii comportandu-se ca niste dictatori deci nu prea se pote rezolva astfel de probleme pe cale amiabila.
Sunt convins ca este un abus din moment ce vinovatia e cea care trebuie dovedita si nu nevinovatia deci:

Ce poate face un utilizator pt a se proteja de astfel de abuzuri?

Tinand cont ca administratorii incalca chiar termenii si conditiile respectivului joc, cum pot fi recuperate eventualele prejudicii, daca firma responsabila este din alta tara (jocul BattleKinght, firma GameForge, Germania)

Daca doriti informati suplimentare puteti consulta forumul jocului. ( As pune link catre discutia respectiva, dar nu sunt sigur ca am voie)

Multumesc mult pentru raspuns.

Si mie mi se pare normal sa-mi elbereze inca o adeverinta la cerere, dar daca ei refuza cu incapatanare sa faca acest lucru, am eu vreo posibilitate de a-i forta?

Cu respect,
Mihai Barbulescu
As vrea sa stiu ce legi reglementeaza eliberarea adeverintelor de absolvire si daca universitatea in cauza are dreptul sa refuze eliberarea unui duplicat al adeverintei de absolvire?

Motivul intrebarii este urmatorul:

Mi s-a eliberat o adeverinta pe care am depus-o la dosar, in cadrul unei institutii unde urmeaza sa sustin un examen pe post. Intre timp am nevoie de inca o adeverinta pentru un alt dosar. Am solicitat universitatii sa-mi elibereze inca o adeverinta, iar aceasta a refuzat pe motiv ca nu se elibereaza decat o adeverinta.
Nu inteleg de ce s-ar elibera o singura adeverinta atata timp cat aceasta nu face decat sa ateste un fapt real ( si anume: Ca am absolvit examenul cu nota x).

Va multumesc.