avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Au dreptul administaratorii de formuri de a cere date ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Au dreptul administaratorii de formuri de a cere date cu caracter personal?

Caz concret:
administaratorii unui joc online, cer utilizatorilor fotocopii dupa actele de identitate si contractul de furnizare a internetului pt. ca acesti utilizatori sa dovedeasca zic ei ca nu sunt vinovati de incalcarea regulamentului (multiusing)

Mai precis:
Este vorba de persoane care foloseau IP-uri diferite, de la furnizori diferiti, dar despre care administratorii ar fi auzit, PE CHAT ca ar fi una si aceeasi persoana cu 2 conturi. Drept urmare, acestia au restrictionat accesul la joc, celor doua persoane. si au cerut ca acestea sa trimita copii ale actlui de identitate si a contractului de internet, pt a demonstra ca sunt persoane diferite.
Mai mult, precizez ca acel joc nu este chiar gratuit, intrucat majoritatea optiunilor se platesc, iar persoanele respective erau jucatori care au investit multi bani in joc.
Nu cunos persoanele respective (deci nu stiu daca sunt vinovate sau nu) , eu sunt un jucator care deasemenea investeste bani si timp in acel joc, si cunosc situatia de pe forunmul jocului, sectiunea Reclamatii si solicitari unde chiar Administratorul a postat situatia respectiva.
Deasemenea orice reclamatie care nu comvine administratorilor este sanctionata cu ban, Respectivii comportandu-se ca niste dictatori deci nu prea se pote rezolva astfel de probleme pe cale amiabila.
Sunt convins ca este un abus din moment ce vinovatia e cea care trebuie dovedita si nu nevinovatia deci:

Ce poate face un utilizator pt a se proteja de astfel de abuzuri?

Tinand cont ca administratorii incalca chiar termenii si conditiile respectivului joc, cum pot fi recuperate eventualele prejudicii, daca firma responsabila este din alta tara (jocul BattleKinght, firma GameForge, Germania)

Daca doriti informati suplimentare puteti consulta forumul jocului. ( As pune link catre discutia respectiva, dar nu sunt sigur ca am voie)

Cel mai recent răspuns: ContSters38557 , utilizator 09:37, 2 Iulie 2009
Nu te poate obliga, nu esti obligat sa comunici astfel de date.
Marios a scris:

Nu te poate obliga, nu esti obligat sa comunici astfel de date.


De treaba asta m-am prins si eu, dar problema e ca iti da ban in joc pentru nu stiu ce motiv si-apoi iti cere astfel de date "Ca sa dovedesti ca esti nevinovat", Eu stiam de prezumtia de NEvinovatie nu invers si modalitatea de a cere informatii cu forta (prin aplicarea de sanctiuni) pare un fel de santaj.

E ca pe vreme inchizitiei, cand prindeau pe cate cineva si-l torturau pana recunostea.
In principiu, gazda unui site, are dreptul de a o administra după cum crede de cuviinţă.
Cel mai simplu, renunta sa mai vizitezi acel site, cu siguranta gasesti si altele.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
Marios, utilizator
Multumesc pentru informatie.
Problema mea e un pic mai complicata, in sensul ca am platit niste bani pentru a juca un joc online, si din diverse motive (justificate sau nu ), pori primi ban.

In cazul la care fac eu referire, administratorul a Blocat accesul a doua adrese de IP ( adrese diferite, furnizori ISP diferiti) pe motiv ca ar fi folosite de aceeasi persoana. Si contrar oricaror norme de drept sau de bun simt, a cerut copii dupa buletin si dupa contractul de internet, pentru ca persoanele respective " sa dovedeasca ca sunt nevinovate".
Acest lucru nu mi s-a intamplat in mod direct, dar cunosc respectivele persoane, stiu ca sunt persoane diferite si mie personal mi se pare un abuz acest lucru.
De asta vreau sa stiu daca este legal sau nu.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
mihaibarbulescu2002, utilizator
Are dreptul sa-ti ceara orice fel de date vrea, inclusiv cele cu caracter personal, dar ar trebui sa fie este inregistrat ca si procesator de date cu caracter personal. Sincer ma indoiesc ca ar fi licentiat sa opereze astfel de date, dar ar trebuie sa verifici in Termeni si conditii" si dupa acea, eventual, sa faci o plangere pe [ link extern ] /.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se dovedesc infractiunile electronice (spam)? al3x4ndru al3x4ndru Bunaseara, Am citit pe internet ca in Romania SPAM (email-uri nesolicitate) constituie infractiune. Si eu primesc emailuri de genul acesta, si cred ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)
Problema la o comanda online bebesan bebesan In luna Noiembrie m-am inscris la un joc gratuit online . Trebuia sa aduc in joc 25 de persoane cu adrese de mail confirmate de ele, si prime-am un voucher cu ... (vezi toată discuția)