avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Eka32

Activitate Eka32

Buna ziua,
La schimbarea destinatiei unui spatiu de depozitare existent de 800 mp, in spatiu de productie pentru prelucrarea metalului este necesar aviz sau autorizatie ISU? Ce investitii ISU ar fi necesare? (personal-3 angajati). Multumesc
Dintr-un astfel de contract se poate iesi? Inainte de termen?
Am citit acum, din pacate apare si aceasta clauza. Incetarea contractului se poate face unilateral de catre proprietar daca chiriasul nu plateste factura de chirie (la alt articol se mentioneaza ca in acest caz se poate cere daune plata chiriei pana la expirarea duratei contractuale). Rezilierea se poate face unilateral de catre chirias daca proprietarul nu indeplineste obligatiile contractuale (de a nu afecta structura cladirii, diminua suprafata inchiriabila, afecta instalatiile...).
Buna ziua,
Am inchiriat o hala pentru activitate comerciala, dar inca nu ne-am mutat. Daca dorim sa renuntam la contract inainte sa ne mutam, ce daune am putea suporta daca proprietarul se supara si ne da in judecata? Putem ajunge sa suportam plata chiriei pe toata perioada contractuala, chiar daca nu il vom folosi? Mentionez ca in contract spatiul este inchiriat pe 5 ani. Va multumesc!
De la CAS mi s-a spus ca nu am voie sa semnez documente...din cauza asta intreb...oare este o confuzie din partea lor
(poate au crezut ca sunt si angajata, desi am spus ca nu am contract de munca) sau exista vreun conflict de interes...?
Va multumesc
Bună ziua,
Ma interesează dacă pe perioada concediului de maternitate, pot păstra calitatea de administrator, respectiv pot semna documentele firmei, acte adiționale salariați, situații financiare, credite, autorizații, sau trebui sa deleg o alta persoana? Menționez ca sunt administrator neremunerat, numit prin act constitutiv, nu am și angajare pe aceasta funcție, respectiv nu am venituri.
Concediul de maternitate îl iau în baza contractului cu CAS 1 % pentru indemnizații și concedii medicale, pt care am plătit contributia de cas 6 luni la Anaf.
Nu știu dacă pe perioada concediului de maternitate sunt obligata sa cedez (sa deleg o alta persoana-procura sau împuternicire?) calitatea de administrator sau pot sa o păstrez, respectiv nu știu dacă pot semna eu în continuare documentele în aceasta perioada.
Care este baza legala conform căreia administratorul neplătit nu poate păstra aceasta calitate în concediul medical (maternitate)?
Care sunt consecințele dacă semnez eu documente în timpul concediului medical(maternitate)?
Va mulțumesc,