avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reforma fiscală 2025-2026: Ghid practic pentru noile obligații fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, Am inchiriat o hala pentru activitate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, Am inchiriat o hala pentru activitate comerciala, ...

Buna ziua,
Am inchiriat o hala pentru activitate comerciala, dar inca nu ne-am mutat. Daca dorim sa renuntam la contract inainte sa ne mutam, ce daune am putea suporta daca proprietarul se supara si ne da in judecata? Putem ajunge sa suportam plata chiriei pe toata perioada contractuala, chiar daca nu il vom folosi? Mentionez ca in contract spatiul este inchiriat pe 5 ani. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:51, 20 August 2025
Se va proceda conform clauzelor din contract referitoare la încetarea contractului. Verificai ce prevăd acele clauze.
Am citit acum, din pacate apare si aceasta clauza. Incetarea contractului se poate face unilateral de catre proprietar daca chiriasul nu plateste factura de chirie (la alt articol se mentioneaza ca in acest caz se poate cere daune plata chiriei pana la expirarea duratei contractuale). Rezilierea se poate face unilateral de catre chirias daca proprietarul nu indeplineste obligatiile contractuale (de a nu afecta structura cladirii, diminua suprafata inchiriabila, afecta instalatiile...).
Dintr-un astfel de contract se poate iesi? Inainte de termen?
Ideală ar fo i înțelegere amiabilă de încetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere persoana juridica laurentiuflorin laurentiuflorin Buna ziua. Sunt administratorul unei societati comerciale si vreau sa inchiriez un spatiu comercial ce apartine unei asociatii de proprietari. In acest moment ... (vezi toată discuția)