Buna ziua,
Am inchiriat o hala pentru activitate comerciala, dar inca nu ne-am mutat. Daca dorim sa renuntam la contract inainte sa ne mutam, ce daune am putea suporta daca proprietarul se supara si ne da in judecata? Putem ajunge sa suportam plata chiriei pe toata perioada contractuala, chiar daca nu il vom folosi? Mentionez ca in contract spatiul este inchiriat pe 5 ani. Va multumesc!
Am citit acum, din pacate apare si aceasta clauza. Incetarea contractului se poate face unilateral de catre proprietar daca chiriasul nu plateste factura de chirie (la alt articol se mentioneaza ca in acest caz se poate cere daune plata chiriei pana la expirarea duratei contractuale). Rezilierea se poate face unilateral de catre chirias daca proprietarul nu indeplineste obligatiile contractuale (de a nu afecta structura cladirii, diminua suprafata inchiriabila, afecta instalatiile...).
Pact comisoriu
luminel
Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)