avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate zzenovia

Activitate zzenovia

Răspuns la discuția Revisal- spor de noapte
Eu lucrez intr-o institutie publica (spital) unde instructiunile sunt destul de clare. Nu tot personalul lucreaza lunar in toate cele trei ture ( noi acordam 15% spor de ture, pe care nu il introducem nici in CIM nici in REVISAL, nefiind spor cu caracter permanent ). In privat lucrurile pot sta altfel .
Răspuns la discuția Revisal- spor de noapte
Nu se precizeaza ca numai sporurile cu caracter permanent se opereaza in REVISAL, se precizeaza insa ca se opereaza cele prevazute in CIM , ori in CIM , la capitolul sporuri se trec cele cu caracter permanent , celelalte sporuri se pot trece la alte drepturi salariale, altfel ar trebui facute operari in fiecare luna, pentru ca valoarea sporului de noapte difera de la luna la luna, si daca ai 1000 de salariati........
De fapt si in cartile de munca se treceau numai sporurile cu caracter permanent .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi am primit instructiuni de aplicare de la ministerul de resort si ne-a comunicat ca toti salariatii care la 31.12.2014 aveau salarii pana la 949 lei inclusiv nu vor primi 100 lei cu 975 si apoi 1050 in iulie.
Este corecta varianta 1, pentru ca legea spune ca nu se acorda 100 lei celor carora in anul 2015 vor beneficia de > 100 lei .
Ori, in cazul in speta primeste in ianuarie (975-920) 55 lei iar in iulie inca 75 lei, in total in anul 2015 va primi 130 lei, deci mai mult de 100 lei

Va fi mai greu sa le explicati salariatilor
Răspuns la discuția Asistenti cu S sau SSD
Dati, va rog niste detalii . Ati fost incadrat asistent PL, aveati gradul de principal cu PL inainte sa finalizati studiile S ?
Răspuns la discuția Revisal- spor de noapte
Nefiind un spor cu caracter permanent, consider ca nu se introduce in REVISAL .
NU are caracter de permanenta. Lunar se pot efectua cate un numar diferit de ore de noapte sau pot sa existe luni in care ca nu i se acorde acest spor (Ex. in luna in care e in concediu de odihna , concediu medical, etc.)
Răspuns la discuția pensionare anticipata
septembrie 2016 , pensie anticipata partiala ( cu penalizarile legale).
Sumele privind alocatiile de hrana pentru pacientii din spitale, acordate conform HG 429/2008, contin TVA ?
Raspunsurile dvs.ne-ar ajuta pentru verificarea facturilor inaintate de firma de prestari servicii spitalului .
Va multumesc!
Răspuns la discuția norma 2 ore
@freeelis
Utilizatorul a specificat faptul ca nu mai are norma de baza la acea unitate.Se intelege ca aici norma s-a redus la 2 ore, norma de baza fiind la alta unitate unde poate are cim cu norma intreaga sau cim in timp partial.
Deducerea personala se scade din venitul brut numai la norma de baza. Nu e asa ?
E incredibil. N-am auzit de asa ceva, angajarea ,medicilor se face dupa dispozitia d-lui Oprescu sau conform legilor specifice . Daca ati avut contract pe perioada determinata si sunteti si medic specialist, acesta poate fi prelungit pe post vacant pana la 36 de luni. Numai daca a trecut aceasta perioada , trebuie sa se astepte 4 luni pentru a fi incheiat un alt contract pe perioada determinata. De ce nu va angajeaza pe perioada nedeterminata, chiar daca acum in sistemul public se poate angaja 1 la 7 plecati ? Nu lucrati intr-un spital cu multi angajati?
Răspuns la discuția norma 2 ore
Se platesc toate contributiile doar ca toata suma se impoziteaza , nu se mai scade deducerea personala .