avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate DAlina81

Activitate DAlina81

Răspuns la discuția Acceptarea moștenirii
Ma scuzați, ma refeream sa ștergem înscrisurile din CF prin instanta deoarece au trecut de atunci aproape 20 de ani
Noi: eu fratele și mama noastră, împreună

romascanu a scris:

DAlina81 a scris:
... pe care noi încercăm acum sa le stingem cu avocat prin instanță. Dar durează ceva.

Care noi? Pentru a putea începe/continua procesul (dacă judecata aceea este începută, ea nu poate continua cu un mort) trebuie ca dvs. să luați locul părintelui în proces.
Pentru aceasta, aveți nevoie de calitatea de moștenitor (și nu-i destul să fiți fiul/fiica defunctului pentru a fi și moștenitorul lui). Calitatea v-o justificați cu declarația pe care ați semnat-o.
Declarația aceea nu vă încurcă. Dimpotrivă.

A! Poate că, până la finalizarea procesului acela, nu vă „aranjează” să finalizați procedura succesoarală, dar asta este altă discuție.

Nu vă înțeleg ... fricile. VIUL (fratele dvs.) nu are a se teme pentru bunurile LUI, din pricină că ar fi avut defunctul te miri ce incurcături (datorii). Sub imperiul noului cod civil (dacă parinții au murit dupa 1 oct 2011) moștenitorul nu răspunde pentru datoriile mortului decat in limita activului.

Vă rog, aștept un răspuns competent, referitor strict la întrebarea pusă. Nu știți, nu răspundeți. Va multumesc pentru înțelegere!

raluk0207 a scris:

Bunurile fratele dvs sunt ale fratelui dvs.
Succesiunea se dezbate pentru bunurile defunctilor.
Sunt proprietari diferiți și patrimonii diferite.

Întrebarea a fost, dacă sunt afectate bunurile fratelui meu având în vedere ca noi am semnat la depunere, Declarația de acceptare. Încheierea finală nu am semnat-o, și nici certificatele de moștenitori nu le-am ridicat,
Pentru ca repet, dorim clarificarea unor probleme înainte de finalizare.

Poate mă poate ajuta cineva cu un răspuns.
Mulțumesc

raluk0207 a scris:

Dacă părinții (sau unul dintre ei) au decedat inainte de 1 octombrie 2011, nu se încheie act de lichidare.
Iar certificatul de moștenitor nu se semnează de moștenitori.
Dvs semnati doar incheierea finală.

Bună ziua, poate mă puteți ajuta mai departe…
Având în vedere ca Declarația de acceptare a fost semnată la depunerea actelor, ce efect are aceasta asupra bunurilor fratelui meu dacă toți moștenitorii nu au finalizat succesiunea, mai precis noi nu am semnat actul de lichidare și certificatele de moștenitori?
Pot fi cumva afectate negativ? Bunurile fratelui…

Va multumesc încă odată și o zi bună
Mă luați cumva peste picior? Aveți cumva un sfat util pentru noi? Vă rog să vă abțineți de la orice alte comentarii care nu sunt la locul lor.
Am spus ca la depunere, notara nu ne-a atenționat ca printre actele semnate se află și această Declarație. Este de datoria ei să-și informeze clienții ce fel de acte se semnează . Toată lumea poate fi în meseria ei rutinată. Unii își fac treaba bine, alții mai puțin bine iar alți fac în mod intenționat rău.
Declarațiile se semnează la de punere sau la finalizare? Care este regula?
La această întrebare așteptăm un răspuns.
Multumesc

raluk0207 a scris:

Dvs nu citiți ce semnați?

In cartea funciara s-au găsit niște transcrisuri vechi legate de apartamentul părinților noștri (10-15 ani) pe care noi încercăm acum sa le stingem cu avocat prin instanță. Dar durează ceva.
Fratele meu deține bunuri și se teme enorm să nu i le ia. Are familie și copii. Dacă notara ne-ar fi atenționat din start ca semnăm la depunere și Declarația de acceptare a moștenirii, nu ar/am fi semnat nimic până la ștergerea acestora din CF.
Nu știm în ce ne-am “băgat”, suntem foarte speriați efectiv, mai ales fratele meu.

Bună ziua!

În luna octombrie am deschis dosarul succesoral după decesul tatălui.
Întrebarea mea este:
Declarația de acceptare a moșteniri când se semnează, la depunerea actelor sau la finalizare?
Notară a zis ca le-am semnat deja la depunere, fara sa ne atenționeze, lucru care nu mi se pare în ordine.
Mulțumesc anticipat pentru ajutor
Răspuns la discuția Onorariu notar recuperabil?
Mulțumesc
Răspuns la discuția Onorariu notar recuperabil?
Ba da, bineînțeles.
M-a surprins răspunsul ei fără nicio lămurire, absolut nimic.
Cum e posibil așa ceva? Nu trebuie să justifice nimic față de noi, clienții?
Bună ziua.
Eu, mama și fratele meu am decis de comun acord să suspendăm dosarul succesoral al tatălui meu, exact la un an de la deces cu intenția de a-l repune pe rol după clarificarea unor probleme.
Noi am apucat să plătim la deschidere succesiune toată suma percepută de notară pentru succesiune. Complet.

Am întrebat și rugat notara sa suspende dosarul și să ne spună cum procedăm în continuare deoarece dorim să recuperăm banii plătiți, sau cel puțin o parte. Răspunsul dânsei este ca banii nu se mai pot restitui deoarece a raportat la ANAF și a plătit impozite.
Întrebare: este legal așa ceva? Fără dovezi, absolut nimic? Cum procedăm în continuare?