avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Activitate Antonia27

Activitate Antonia27

Vă mulțumesc pentru răspuns. Nu am contestat deoarece eu nu am știut nimic despre situația respectivă. Cat despre a doua parte, notarul a sugerat să nu treacă deloc moștenirea în posesia lui și să îmi revină direct mie.

Liliana Gradinaru a scris:

Sigur ca se poate. Pacat insa ca nu ati contestat poprirea in termenul legal...
Daca afla creditorii, pot face demersuri privind acceptarea mostenirii de tatal dv.

Bună ziua!
Aș avea nevoie de părerea dumneavoastră într-o situație pe care nu știu cum aș putea să o rezolv.
Situația stă în felul următor: recent am convenit de comun acord cu tatăl meu să începem formalitățile pentru a putea trece în posesia mea apartamentul pe care acesta îl deține ca moștenire în urma decesului bunicilor mei paterni. Din apartamentul respectiv, tatăl meu deține o cotă parte de 25% moștenită în urma decesului mamei lui, iar restul de 75% sunt încă pe numele tatălui său, deoarece nu s-a realizat succesiunea.
În urma unei discuții cu un domn notar, am fost sfătuiți ca cei 25% să intre în posesia mea prin vânzare-cumpărare, iar la ceilalți 75% să renunțe în favoarea mea. Zis și făcut, am început formalitățile. Când domnul notar a început demersurile de verificare a imobilului, a constatat ca există sechestru pus pe cota parte de 25% deținută de tatăl meu și că nu există drept de înstrăinare. Este vorba de o garanție ipotecară depusă la firma de transport Edy Spedition unde acesta a fost angajat acum aproximativ 18-20 de ani și de 2 credite, în cuantum total de aproximativ 27.000 de euro, de care se ocupă un domn executor judecătoresc, din Alba Iulia, în urma solicitării celor de la KRUK. Pentru respectiva datorie, tatăl meu are poprire pe pensia de boală.
Acum întrebările mele ar fi următoarele: există vreo modalitate ca apartamentul să treacă în proprietatea mea? Dacă el îmi cedează mie cei 75% deținuți de bunicul meu decedat, pot fi în vreun fel atacată, sau îmi pot fi imputate mie datoriile lui? Cum se procedează în asemenea situație și ce ar trebui să fac mai exact?

Vă mulțumesc anticipat pentru un posibil răspuns și vă salut cu respect!
Bună ziua. Doresc să discut în privat, pe mail sau Whatsapp cu un avocat specializat pe partea de moșteniri și succesiuni.
Am mers la poliție, poliția m-a îndrumat spre a lua legătura cu ambasada, iar ulterior când am sunat la ambasada mi s-a spus să merg tot la poliție să declar dispariția.
Nu cunosc pe nimeni din păcate. Cu cine am reușit să intru în contact nu stie nimic. Iar din țară a ieșit cu avionul, nu cu tir. Tirul l-a preluat din Madrid.
Bună ziua. Sunt interesată cum ar trebui să procedez în următoare situație. Tatăl meu este șofer de tir, plecat de aproximativ 2 săptămâni în Spania la muncă, pentru prima dată la această firmă. Tot cam de atunci, de la aproximativ 2-3 zile după plecare, nu mai reușesc să intru în contact cu el. Nu știu numele firmei sau al patronului și nici prin intermediul cui a plecat.