Daca bebe nr 2 se va naste la anul cand bebe 1 are 2 ani si 8 luni și n-am mai lucrat deloc de la prima indemnizatie, ce indemnizatie primesc cand se naste bebe 2? Mulțumesc .
Activare cim si incetare cim in aceeasi zi pe perioada indemnizatiei.
Am fost in indemnizatie din aug 2023 pana in aug 2025( plata pana la iunie 2025). In acest timp s a inchis firma, și mi au inchis contractul de munca prin demisie( eu n-am semnat nimic) in luna mai 2025, contract activat și incetat in aceeasi zi 27.05. Actele mi le au trimis abia in luna oct 2025 dupa multe cereri ptr a depune la șomaj si atunci am aflat de istoria asta. In afara de faptul ca n am putut sa iau somaj ptr ca mi au incetat contractul cu demisie. Am 2 in trebari.
1.Se pot modifica documentele si revisalul ? Ptr ca eu nu am semnat nicio demisie , au facut totul de la ei.
2. Daca ei au activat contractul pe 27.05 si incetat in aceeasi ziua timp in care eu primeam indemnizatie,afecteaza cu ceva indemnizatia? Să nu mă trezesc ca trebuie să dau vreun ban inapoi și eu să nu stiu.
Cert este, că cei de la muncă m-au incurcat foarte mult si vreau sa stiu niste aspecte legale.
Vă mulțumesc tare mult.
Actele deciziei de incetare a contractului de munca de unde le pot lua? Firma s-a inchis cat eram eu in conc crestere copil( pana in aug 2025)contractul a fost inchis in reges acum in oct.dar nu scrie data de incetare nici acolo . Fizic nu am nici o hartie de la servici , decizie de incetare si anexa 7 care imi trebuiesc la somaj. Cei care au avut firma spun ca ei nu mai pot sa mi faca nicio hartie, ca n are cine să mai semneze si nici stampila daca firma nu exista. La somaj imi tot cer dar n am de unde să le iau. Ce fac?
Mulțumesc.
Șomaj dupa CCC
Buna ziua. Pe 9 august se termina concediul CC, iar firma la care sunt angajata e intr un proces de mutare in alta tara, absorbita de alta firma. Eu nu pot sa plec in alta tara, deci imi pierd serviciul oricum.Momentan nu au voie să ma concedieze cat sunt in acest proces, asa mi a spus avocata lor. Cert este ca vreau sa primesc si eu somaj pana reusesc sa ma angajez undeva serios. Daca imi dau demisia eu, ca sa termin mai repede balamucul si lucrez o lună undeva pe perioada determinata pot să iau somaj dupa aceea?
Mulțumesc frumos.
Deschidere afacere florarie
Bună ziua.
As vrea să mi deschid o florarie, in care să pot vinde plantele produse de mine( am o seră acasa cu certificat de producator) , buchete si alte aranjamente, produse hand made ale mele , si produse pentru flori cum ar fi pământ de flori, ingrăsăminte de flori, vaze, ghivece, diverse chestii pentru cadouri gen tablou, ceas, nimic alimentar.
Eu detin diploma de florist autorizata, dar nu stiu ce este mai avantajos, srl sau pfa, as vrea sa fiu angajata la mine deocamdata. De unde să incep?
Mulțumesc frumos.
Pot rămâne cu contractul suspendat pana la 2ani? Sau trebuie sa ma intorc la munca obligatoriu daca tata isi ia cele doua luni? De pe 10.06 - 10.08 are tata concediu cc . Eu pot ramane in continuare acasa pana la 2 ani cu contractul suspendat? Multumesc.
Bună ziua. Ne confruntăm cu urmatoarea situație : eu , mama a unei fetițe de 1 și 9 luni( nascuta la 9.08.2023) sunt la o firma care face fuziune cu una din Italia. Contractul meu este susoendat bine inteles, zilele acestea se termina fuziunea si ma preia si pe mine. In Itlia ar trebui sa ma intorc la munca imediat ca la ei legile difera cel putin asa zic patronii. Eu mai am indeminzatie pana 9 iunie, daca ma chiama la munca in Italia, mai iau indemnizatia in Romania pana pe 9 iunie?
Eu as fi vrut sa intru in somaj in situtia data, dar se pare ca nu se poate.
Si inca o intrebare pt sot: i s a spus ca daca își ia cele 2 luni, nu l mai primeste la munca, are 6 luni de cand s a angajat la firma actuala, inainte de nasterea copilului a lucrat 15 ani la aceeasi firma ca si mine( firma care face fuziune).intrebarea este: e legal sa nu l mai primeasca dupa aceste 2 luni? Si ar putea el sa ia stimulent la intoarcere?
Mulțumesc frumos.
Acum mi au spus, ca daca ma preia , intru pe legea intaliana si ca ar trebui sa fiu deja la munca. Ca la ei, de la 6 luni te intorci la munca. Intreabarea este: daca preia contractul suspendat trebuie sa ma angajeze imediat cum zic ei, sau dupa ce se termina cic ul, la anul in august? Nu mi zic nimic clar ei, cred ca vir doar sa scape de mine.