avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Activitate shinning

Activitate shinning

Suntem 4 prieteni care incercam sa dezvoltam o afacere. Afacerea consta in crearea, productie, multiplicare si vanzarea unor CD cu tematici dedicate dezvoltarii personale .
Partile implicate sunt:
1. Un psiholog Anca ( textul)
2. Un muzician Cristi( muzica)
3. Producatorul Dan
4. Vanzare, promovare Vlad
Dan este PFA si intentioneza sa cumpere de la psiholog si musician dreptul intellectual asupra textului , respectiv muzicii contra unui procent din vanzari. Astfel el va devein proprietarul acestui produs pe care il va inregistra la OSIM
Care vor fi raporturile juridice dintre Dan si Vlad? Cine isi asuma riscul ca un client sa reclame faptul ca cd nu da rezultat?
Productia, multiplicarea si vanzarea cd implica niste conditii deosebite, autorizatii , etc?
Multumesc.
Răspuns la discuția stimulent crestere copil
Legat de acest subiect, am urmatoarea intrebare: Exista un termen pana la care trebuie depus dosarul pentru acordarea stimulentului de crestre a copilului pentru mamele care isi reiau activitatea mai devreme de 2 ani de la nastere? Va intreb pentru ca eu am inceput serv de 2 luni si as dori sa depun dosarul pentru acest stimulent.
Si inca o intrebare: sotul meu ar putea intra in concediu de crestere copikl cu aceasta data sau ar fi trebuie sa existe continuitate intre data la care am inceput eu activitatea si data la care solicita el intrarea in concediu de crestere copil.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna seara,
Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema:
De 10 luni de zile ma aflu in Concediu de crestere a copilului. Incepand cu data de 1 ianuarie 2009 voi opta pentru acordarea indemnizatiei de 85% din venitul mediu realizat pe ultimele 12 luni de activitate. Concediu de crestere a copilului va dura pana in data de 30 ianuarie 2010 . Daca anterior acestei date am sa imi reiau activitatea, voi primi un stimulent?Stiu ca inainte se acorda pentru mamicile care isi reluau activitatea inainte de 2 ani , 50% din indemnizatie ( adica 300 lei), ca bonus pentru reluarea activitati, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Cazul meu este urmatorul: media lunara a veniturilor lunare este de aproximativ 2000 lei. De la 1 ianuarie 2008 voi primi 85%, adica 1700 lei. Daca imi reiau activitatea inainte de 2 ani primesc lunar pe langa salariu si un bonus de 50% din indemnizatie? adica 850 lei?
Am inteles ca stimulentul se acorda de catre Primarie.
Daca este corect/adevarat as putea beneficia direct de stimulent in cazul in care imi reiau activitatea cu 1 ianuarie 2009?
Sper ca am fost destul de explicita.

Va multumesc anticipat.
Cu stima,
shinning