Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate M.S.V.

Încă nu m.a citat poliția din comună, am aflat de plângere de la fosta soție și am sunat șeful de post care mi.a confirmat că am dosar de care se ocupă o colegă a dânsului. Ce.mi recomandați, să aștept să fiu citat și apoi să trimit sesizarea in care să cer și să fiu audiat la poliție prin comisie rotatorie? Vă mulțumesc!

MYRA CIMPEAN a scris:

Depuneti politiei care v-a citat, sesizare scrisa , trimisa cu continut declarat si confirmare de primire prin posta, in care explicati situatia. Puteti fi audiat si la politie in orasul dvs prin comisie rogatorie

Sunt obiectul unei plângeri depuse la un post comunal de poliție, de către fosta soție, aflat la 200 km de domiciliul meu (București) . Am sunat șeful de post să merg să dau lămuriri, probe, acesta mi.a spus că au program până la ora 15, eu m.am dus cu mașina ajungând la 14,30 dar am găsit închis la post. A doua zi am sunat șeful de post care mi.a spus să iau legătura cu colega sa că ea se ocupă de dosar. Am sunat pe fix la postul de politie dar nu mi s.a răspuns. Ce pot face eu, că n.as vrea să mă mai deplasez atâta drum și să găsesc închis la post. Care e procedura legală în astfel de situație, la ce să mă aștept ? Mulțumesc
Administratorul își poate stabili domiciliul la sediul social srl, care e in spațiu închiriat de la persoana fizică? In ce condiții și ce documente trebuie întocmite ? Mulțumesc
Bună ziua! Fiul meu a trimis. o plângere, sesizare, la o instituție a statului, solicitantd sprijin, de pe contul meu yahoo. In timp ce el era plecat din localitate, a sosit răspunsul, tot pe mail, iar eu l.am citit și apoi l.am redirecționat către băiat. Aș dori să aflu dacă în tr.o astfel de speță s.a produs încălcarea legii și în ce constă, vă rog. Mulțumesc
Bună ziua. Aș avea nevoie de o copie legalizată după sentința definitivă de divorț, fond, sector 3, și una de la apel, tribunal, în același dosar. Dacă mă poate ajuta cineva și cât datorez că sunt plecat din București și nu pot marge personal. Mulțumesc
Partaj după divorț și recunoaștere drept de creanță...Bună ziua! Înainte de căsătorie, fosta soție a cumpărat pe numele ei un apartament în București, pentru care s.au plătit rate la bancă din veniturile familiei timp de 10 ani, cât am fost căsătoriți. Acum, după divorț, aș dori să obțin drept de creanță in instanță având în vedere că eu am achitat (din bugetul comun) cel mai adesea ratele și asigurarea aferentă pt acel apt. Totodată intenționez să deschid și proces de partaj pt bunurile comune, aici intrând doar un apartament aflat în Spania unde am locuit amândoi și am înțeles că partajul trebuie inițiat acolo. Acum mă întreb dacă dreptul de creanță ar avea vreo legătură cu partajul. Mulțumesc
Mulțumesc pt răspuns. Aș mai avea o nelămurire. Am sentința de divorț dar nu am făcut încă partajul pt bunurile comune și mă întreb dacă procesul pt recunoașterea dreptului de creanță are legătură cu cel de partaj. La partaj intră un apartament din Spania, așadar partajul de face acolo înțeleg.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Actiune in instanta pentru recunoasterea dreptului de creanta, veti obtine si acte de vreme ce s a achitat prin banca.

Actiunea este prescriptibila in 3 ani de la divort, asa ca luati legatura cu un avocat care sa va ajute in acest demers.

Drept de creanță la apt pe numele fostei, cu rate achitate din bugetul familiei in 10 ani de căsătorie. Bună ziua! Înainte de căsătorie, fosta soție a cumpărat un apartament în București, pentru care s.au plătit rate la bancă din veniturile familiei timp de 10 ani, cât am fost căsătoriți. Cum pot obține drept de creanță in instanță având în vedere că eu am achitat cel mai adesea ratele și asigurarea aferentă, dar nu am păstrat probe și nu știu dacă și cum le.as putea obține de la bancă ? Nu am nici actul apartamentului (știu adresa!) sau buletinul soției. Precizez faptul că pe timpul căsătoriei amândoi am locuit și lucrat legal în Spania, unde eu am avut venituri semnificativ mai mari decât soția, adică 2/3 eu și 1/3 soția. Mulțumesc anticipat!
Să înțeleg că răspunsul e valabil atât la noi cât și în Spania ? Mulțumesc

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Da. Se poate. Dacă sunteți amândoi de acord, mergeți împreună la notar și semnați actele de vânzare ale apartamentului. Ulterior împărțiți banii, prin bună învoială, așa după cum vă înțelegeți.

Am divorțat recent în România unde ne și căsătorisem, dar nu am făcut partajul. Având în vedere că am un apartament în Spania, bun comun cu fosta soție, aș dori să știu dacă aș putea vinde acest apartament de comun acord cu fosta soție și împărți banii fără să mai recurgem la partaj. Vă mulțumesc anticipat !