avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj după divorț și recunoaștere drept de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj după divorț și recunoaștere drept de creanță...Bună ...

Partaj după divorț și recunoaștere drept de creanță...Bună ziua! Înainte de căsătorie, fosta soție a cumpărat pe numele ei un apartament în București, pentru care s.au plătit rate la bancă din veniturile familiei timp de 10 ani, cât am fost căsătoriți. Acum, după divorț, aș dori să obțin drept de creanță in instanță având în vedere că eu am achitat (din bugetul comun) cel mai adesea ratele și asigurarea aferentă pt acel apt. Totodată intenționez să deschid și proces de partaj pt bunurile comune, aici intrând doar un apartament aflat în Spania unde am locuit amândoi și am înțeles că partajul trebuie inițiat acolo. Acum mă întreb dacă dreptul de creanță ar avea vreo legătură cu partajul. Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
M.S.V., utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:14, 20 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regulă, cu ocazia partajului se cere constatarea dreptului de creanță și obligarea la plata sumelor achitate în contul achitării creditului. Însă, având în vedere că partajul se va judeca în Spania, o acțiune se va introduce în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de creanță la apartament pe numele fostei, cu rate achitate ... M.S.V. M.S.V. Drept de creanță la apt pe numele fostei, cu rate achitate din bugetul familiei in 10 ani de căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Carlla Carlla Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul. Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)
Partaj Simona_a Simona_a Vreau sa divortez, iar sotul are contractul de apartament incheiat inaintea casatoriei, doar pe numele lui. Totusi ratele la apartament au fost platite de ... (vezi toată discuția)