avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de creanță la apartament pe numele fostei, cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de creanță la apartament pe numele fostei, cu rate achitate ...

Drept de creanță la apt pe numele fostei, cu rate achitate din bugetul familiei in 10 ani de căsătorie. Bună ziua! Înainte de căsătorie, fosta soție a cumpărat un apartament în București, pentru care s.au plătit rate la bancă din veniturile familiei timp de 10 ani, cât am fost căsătoriți. Cum pot obține drept de creanță in instanță având în vedere că eu am achitat cel mai adesea ratele și asigurarea aferentă, dar nu am păstrat probe și nu știu dacă și cum le.as putea obține de la bancă ? Nu am nici actul apartamentului (știu adresa!) sau buletinul soției. Precizez faptul că pe timpul căsătoriei amândoi am locuit și lucrat legal în Spania, unde eu am avut venituri semnificativ mai mari decât soția, adică 2/3 eu și 1/3 soția. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2025
M.S.V., utilizator
Cel mai recent răspuns: M.S.V. , utilizator 20:02, 19 August 2025
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune in instanta pentru recunoasterea dreptului de creanta, veti obtine si acte de vreme ce s a achitat prin banca.

Actiunea este prescriptibila in 3 ani de la divort, asa ca luati legatura cu un avocat care sa va ajute in acest demers.
Mulțumesc pt răspuns. Aș mai avea o nelămurire. Am sentința de divorț dar nu am făcut încă partajul pt bunurile comune și mă întreb dacă procesul pt recunoașterea dreptului de creanță are legătură cu cel de partaj. La partaj intră un apartament din Spania, așadar partajul de face acolo înțeleg.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Actiune in instanta pentru recunoasterea dreptului de creanta, veti obtine si acte de vreme ce s a achitat prin banca.

Actiunea este prescriptibila in 3 ani de la divort, asa ca luati legatura cu un avocat care sa va ajute in acest demers.

Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
M.S.V., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj după divorț și recunoaștere drept de creanță...bună ... M.S.V. M.S.V. Partaj după divorț și recunoaștere drept de creanță...Bună ziua! Înainte de căsătorie, fosta soție a cumpărat pe numele ei un apartament în ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort (bunuri in tara si in spania) doresc sa apelez ... M.S.V. M.S.V. Partaj dupa divort (bunuri in tara si in Spania) Doresc sa apelez la serviciile unui avocat specializat care sa ma reprezinte intr-o actiune avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau partaj? mancipri mancipri Buna ziua, Sunt in varsta de 55 de ani.. De la varsta de 12 ani am locuit cu parintii si bunica, cu chirie, intr-un apartament in proprietatea statului ... (vezi toată discuția)