avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate tot_me

Activitate tot_me

leneso:)) nu e chiar asa de greu, ai pe mail ce trebuie sa faci :))))
matusa a primit 3 exemplare a contractului de vanzare cumparare, deci nu a impiedicat-o nimeni sa citeasca, daca nu a luat la cunostinta continutul contractului in momentul semnarii.
Fiind act in anulare pt dol, prescriptia incepe sa curga din momentul descoperirii dolului sau ce tarziu dupa 18 luni e la incheiere. In concluzie se prescrie in 4 ani jumatate. Reclamanta a facut actiunea dupa 4 ani, deci e in termen
Este vorba de un contract de V-C intre matusa si nepoate ei. Dupa 4 ani matusa o da in judecata pe nepoata pe motiv de dol. Pretinde ca ea a vrut sa insereze o clauza care sa stipuleze ca nepoata va deveni proprietara in momentul decesului ei. Argumenteaza ca a fost dol pe motivul ca in momentul semnarii contractului era aglomerat la notar si nepoata ar fi zis ca "doar nu stai acum sa mai citesti", si ea a semnat fara sa citeasca. Pretinde ca nu a citit contractul decat cu o luna inainte de a introduce actiunea in instanta, adica in momentul cand nepoata ei, care locuieste in Elvetia, a venit si i-a cerut sa paraseasca apartamentul.
Ca probe foloseste proba cu martori, depune copie dupa contract.
In perioada procesului ea continua sa locuiasca in apartament.
Nepoata sustine ca nu a dat-o afara si cere respingerea cererii. Ca probe aduce si ea martori.
Nici un martor nu are declaratia concreta, din punctul meu de vedere nu pot fi folosite ca probe.
Eu as respinge cererea pe motiv ca dolul nu a fost probat.
Voi ce ati face si de ce?
Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari, intrucat risc sa pierd calea de atac:
1. In procesul civil pe care l-am deschis acum un an mi-am angajat o avocata cam neglijenta cu procesul meu, iar intrebarea ar fi daca hotararea judecatoreasca este comunicata si partii - adica mie - sau doar aparatoarei mele. Intreb acest lucru intrucat eu nu am mai primit nicio citatie pentru ultimele doua termene.
2. In cazul in care hotararea s-a redactat pot formula apel impotriva sentintei civile, in ipoteza in care voi afla numarul hotararii.? In aceasta situatie ar trebui sa fac dovada termenului de decadere de 15 zile prin anexarea la cererea de apel a copiei de pe comunicarea atasata sentintei ce poarta stampila cu data la zi a postei?

Va multumesc!

Asta stiu, dar eu nu abuzez de legea 677/2001. conform prevederilor din sistemul bologna rezultatele studentului sunt confidentiale, deci si faptul ca este sau nu restantiar. inteleg sa afiseze lista, dar pe masura ce persoanele achita taxa respective, nu ar trebui scos numele lor, pot duce terte persoane in eroare. lasand legea mai sus mentionata deoparte care ar fi solutia, daca este asa ceva?
Confor cu legea 677/2001 persoanele fizice beneficiaza de protectia datelor personale.
Sunt student al facultatii de drept care isi desfasoara cursurile in sistem BOLOGNA. acest sistem garanteaza confidentialitatea datelor studentilor. totusi daca cineva nu a promovat un examen din 2 incercari, este exmatriculat si trebuie sa achite o taxa de 200 lei pentru a fi reinamtriculat. lista cu cei exmatriculati este afisata pe internet pe pagina facultatii precum si la avizierul de la secretariat. intrebarea mea este, prin afisarea listei nu se incalca dreptul de confidentialitate al studentului?
am formulat o plangere impotriva unui proces verbal contraventional si am rugat pe cineva sa o depuna la judecatoria iasi trimitand-o prin posta, dar din zapaceala acea persoana mi-a depus-o la judecatoria botosani si astazi am primit citatia.
petent sunt eu iar intimat este ratp iasi, deci plangerea trebuia sa fie depusa la judecatoria iasi. ce se intampla acum??? p-v este primit prin posta si nu are decat semnatura agentului constatator, nu are martor si nici alte mentiuni... teoretic trebuie anulat de catre instanta, dar acum mai am vreo sansa???
multumesc anticipat!!!
Răspuns la discuția Am luat amenda desi am abonament
NU am p-v contraventional. Pe bilet nu scrie nici un nume, e pur si simplu un bilet de calatorie in valoare de 50 lei. Pot sa ma duc cu acel bilet de calatorie la sediul RATB si sa cer restituirea sumei de 50 lei? Dar daca ma duc si ei refuza sa imi dea banii ce actiune in justitie mai am la dispozitie? Multumesc anticipat!
M-a prins controlul Ratb ca nu aveam bilet. Eu am abonament dar din graba l-am uitat acasa, in plus acum cateva zile mi-am pierdut si buletinul. Am insistat la controlor sa-mi incheie un proces verbal spunandu-i ca ii dau corect toate datele dar nu a vrut si m-a dus la politie. Acolo am fost legitimat si m-a pus sa platesc 50 lei pt un bilet de calatorie. Pe bilet scrie pretul sau de 50 lei. Pot sa fac o contestatie la acest bilet? Nu am nici un proces verbal. Ce as putea sa fac? Am pierdut niste bani aiurea#-oX-(. Multumesc anticipat pentru sfaturi!!!!