avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters72881

Activitate ContSters72881

Aceste informatii le am chiar de la ENEL. Asa cum a fost la noi in bloc, aveam cod ENELtel dar nu aveam contract de furnizare a energiei electrice. Cum va explicati treaba asta?
... dar... dupa ce am citit ce scrie in statutul asociatiei am aflat ca numai unul dintre coproprietari poate fi membrui al Asociatiei si nu toti proprietarii trecuti in actul de vanzare cumparare. Asadar, daca este trecuta aceasta mentiune in Statutul Asociatiei, rezulta ca sotia respectivului membru fondator al Asocaitiei a fost aleasa ilegal pe functia de Presedinta si a incasat ilegal (fara contract de mandat) indemnizatia aferenta pozitiei ocupate timp de 5 ani.
Da, la parterul blocului avem doua spatii comerciale din constructia blocului. Proprietarii respectivelor spatii ce trebuie sa plateasca la Asociatie?
In Bucuresti peste 80% din Asociatiile de Proprietari din Bucuresti nu au contract de furnizare a energiei electrice cu ENEL (ma refer la partile comune) dar sunt conectate la reteaua electrica si primesc curent. Noi am aflat ca nu avem contract cu ENEL cand s-a schimbat Administratorul si a fost facuta o inventariere a documentelor existente in Asociatie.
Multumesc frumos pentru raspuns. Puteti sa detaliati putin care sunt cheltuielile suplimentare fata de proprietarii de apartamentele de locuit? Pun aceasta intrebare pentru ca la parterul blocului se afla, din constructie, doua spatii comerciale ce apartin unor SC, iar cateva apartamente din bloc au fost inchiriate unor SC (ca sediu de firma sau ca birou).
OK, sa inteleg ca sotia acelui membru al asociatiei nu avea dreptul sa candideze si sa fie aleasa ca Presedinta a Asociatiei si nici nu avea voie sa incaseze bani pentru functia respectiva pentru ca nu avea contract de mandat chiar daca AG a hotarat ca ea sa primeasca bani? Inseamna ca toate actele semnate de ea sunt nule de drept, iar banii trebuie recuperati pentru ca sunt venituri necuvenite?
Răspuns la discuția Contestatie lista de plata
Aceasta prevedere este trecuta in Statutul Asociatiei de Proprietari. Este sau nu este legal?
Situatie concreta:

toate apometrele din bloc, pentru apa rece si apa calda, au fost montate acum 10-12 ani, nu au fost verificate metrologic de multa vreme, nu sunt sigilate, unele se blocheaza din cand in cand, altele sunt magnetizate, etc.

Presedintele, a cerut la ultima Adunare a Proprietarilor, ca toate apometrele existente sa fie inlocuite ori verificate de o firma autorizata, sa fie aprobat in regim de urgenta regulamentul de citire a apometrelor si a cerut ca toti proprietarii din condominiu sa semneze o conventie de plata cu Asociatia de Proprietari pentru repartizarea corecta a costurilor dar ... toti proprietarii prezenti la sedinta s-au opus pe motiv ca nu au bani pentru asa ceva, iar membrii comitetului refuza sa aprobe regulamentul si modelul de conventie de plata pentru consumul inregistrat de apometre.

Ce este de facut in acest caz?
In blocul nostru situatia este putin ciudata. Sotul, membru fondator al Asociatiei de Proprietari, nu a participat niciodata la Adunarile Generale ale Membrilor Asociatiei de Proprietari dar sotia acestuia (coproprietar al apartamentului) a participat periodic la aceste sedinte fara sa aiba imputernicire scrisa din partea sotului. Mai mult, D-na respectiva a votat, a candidat si a fost aleasa ca Presedinte (Presedinta) a Asociatiei de Proprietari pentru 5 ani, primind pentru aceasta functie suma de 150 lei lunar fara ca intre dansa si Asociatie sa fie semnat vreun contract de mandat!!! Este vreo incalcare a legislatiei in vigoare la nivelul Asociatiei noastre?
Da, raspunsul este foarte clar. Asa se calculeaza consumul de energie electrica si in blocul nostru.

Voi ati incheiat un contract de furnizare a energiei electrice pentru partile comune cu ENEL? Daca nu, trebuie s-o faceti urgent pentru ca altfel ENEL poate veni oricand sa va "taie" curentul, legal.